Naftalina e foarte buna prntru curatat cosul, la fel si prafurile pe baza de carbon. Dar pentru ca e mai complicat cu dozajul, mai bine cumperi un produs dedicat, pe care il găsești gata preparat ai dozat in comert, fie sub forma de pudra, bile sau cuburi, sau chiar sub forma unui lemn de foc. Unul din magazinele care vand astfel de produse este Dedeman.
Cu plastic ars, orice in afara de cosar care sa curete mecanic cosul e jucarie. Te-ai ingrozi daca ai vedea ce e acum pe cosul tau. Plasticul scoate cel mai mult fum, si, in consecinta, depunderile sunt mai serioase decat la alti combustibili. Daca vrei sa iti omori instalatia de incalzire, baga plastic pe foc. E aproape acelasi efect ca si cand ai arunca cirpe in toaleta.
Pregateste-te sa recladesti semineul si hornul!
Costa destul de mult, dar vei invata lectia: sa nu arzi plastic in soba!
La ardere, plasticul partial se topeste, se evapora si se depune pe suprafetele mai reci (peretele interior a semineului si a hornului), asemanator asfaltului.
Depunerea astfel formata este foarte greu, aproape imposibil de indepartat, DAR prezinta un risc ridicat de aprindere si de incendiu!
Ai cam distrus șemineul. Cât despre coș, apelează la un coșar autorizat! Altfel riști să dai foc la casă.
Depinde ce fel de semineu ai, si ce cos.
Daca e vorba de zidarie, e nasol. Plasticul face o pelicula solida pe traseul fumului.
Nu stiu cat efect pot avea acele pastile de naftalina, am curatat mereu cosurile cu perii de sarma speciale, nu imi imaginez cum ar putea cateva gaze sa desprinda un volum atat de mare de depuneri.
Te urci pe cos,deasupra,folosesti o scara ceva,ai nevoie de o bormasina si de o tija lunga care are la capat o perie de sarma care are diametru cosului,bagi acolo si rotesti,cureti si aia e,ai terminat lucrarea.
Chestia e ca rezidurile vor cadea jos undeva, trebuie sa le scoti, ori cad in semineu tau ori undeva la baza hornuluo, iar daca ai o usa de acces, pe acolo scoti tot ce cade.
Ppe viitor nu mai folosi materiale plastice, lemn de conifere si o sa fii ok.
Nu este greu daca ai cu ce.Bine sa te si pricepi, sa te cateri pe hornuri, sa manuiesti scule.
Eu am zis asa ca idee cu ce ar merge.Tocmai am vorbit cu mama despre curatat cosu,i-a dat cineva o perie de genul asta,la pus pe cumnatu sa se urce ala a legat peria de un fier beton si cu ala a curatat.
Ei zic,dar de ce na pus fierul ala la bormasina? Wow zice uite ca nu ne-a dat prin cap e bun,merge si asa,dar cu bormasina curatai mult mai usor, mai rapid si mai bine.
De aia am spus, sa nimerit sa citesc cea intrebat omu, numa xce vorbisem despre asta.
La fel a fost si la ea, rasina, nu stiu ce chestii de la lemne ude.Eu nu am curatat niciodata, dar nu cred ca e cine stie ce mare lucru.Asta cea curatat unde zic de abia daca stie sa bata un cui intr-o scandura, deci nu-i mare folosofie sa cureti.
Ar fi de scara si daca persoana se poate urca acolo.
Ei zic, dar
anonim_4396 întreabă: