Eu stiam ca il poti congela.Se da prin razatoare si se pune in punga de plastic. Din cate stiu eu isi pierde putin din gust; este usor apos dar nu se intampla nimic
Se pot tine si undeva in beci, invelit in paie, dar sa nu fie direct pe jos sau pe raft.
Ii trebuie o acoperire - adica paiele puse intr-o ladita, nu uita sa il acoperi in totalitate.
eu stiu ca se procedeaza in acelasi fel ca si cu marul pentru placinta de mere: se da pe razatoare, se caleste putin, se raceste si apoi se pune la congelator. cand vrei sa folosesti continutul, scoti, il alsi la dezghetat si gata
Se poate pastra la congelator dat pe razatoare si cu zahar.La 400g de dovleac ras se pune 2 -3 linguri de zahar se amesteca si se pune in punga de plastic. Poti prepara placinte si rulade dupa ce au fost dezghetate.Tot asa se congeleaza : visine, afine, rubarba, cirese, caise, piersici, prune. Spor la treaba!