400 g iaurt gras
250 g smantana
10 catei de usturoi
2 lingurite de boia
1 lingurita rasa de sare
½ lingurita rasa de piper
30 ml ulei
Sos de usturoi cu iaurt. Acest sos de iaurt cu usturoi si cu un pic de smantana este nelipsit de ceva vreme din meniurile de gratare sau fripturi sau la platourile cu cruditati. Este un pic mai „usor" decat clasicul mujdei de usturoi, un pic mai cremos si parca nu da nici atat de multa bataie de cap celor cu probleme de fiere.
Cand gatim impreuna cu prietenii una din primele intrebari e: sos cu usturoi si iaurt faci? Si da, fac de fiecare data pentru ca si noua ne place tare mult.
Nu stiu cel de la Spartan, dar eu fac un sos simplu care face toti banii.
Un ou intreg peste care pun vreo 150-200 ml de ulei si o lingurita cu varf de mustar, bag blenderul si in 20 de secunde obtin o maioneza spumoasa.
Adaug sare, o lingura buna de zahar, putina zeama de lamaie, busuioc, usturoi granule, usturoi verde, boia iute, piper mozaic. Bag din nou blenderul, mai potrivesc de gust daca e cazul. La final adaug iaurt, dupa cum vreau sa iasa de gros. Cu cat pui mai mult iaurt, iese mai gustos, dar si mai lichid.
Mih78585667 întreabă: