anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Spuneti-mi va rog niste retete delicioase din pulpe de pui la cuptor

6 răspunsuri:
| AmeMiss a răspuns:

O reteta simpla si rapida: speli bine puiul, il tai bucati si faci 4-5 linguri de ulei cu o lingurita de sare, una de piper si una de boia(dulce sau iute). Ungi bine puiul cu amestecul si daca vrei adaugi in tava cativa catei de usturoi.Acoperi tava cu folie de aluminiu si dai la cuptor 40 de minute.Mai intorci bucatile din cand in cand si ultimele 10 minute ridici folia ca sa se rumeneasca bine.O sa iasa un pui delicios happy succes!

mira
| mira a răspuns:

Pulpele superioare se dezoseaza.Se presara usor fiecare pulpa cu sare, cimbru-pulbere si coriandru macinat fin.Se face un mujdei fin dintr-o capatana de usturoi.Se adauga in el 4 linguri de apa.Se lasa cam 2 ore acest mujdei sa-si dea drumul la tarie in apa.Se strecoara apoi si apa rezultata se toarna peste pulpe.Aceste se lasa alte doua ore sa se imbibe cu toate aromele. Dupa aceasta fezandare pulpele se pun in strecuratoare ca sa elimine lichidul de pe suprafata lor.Se asaza intr-o tava de teflon sau intr-una cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc puternic.Se urmareste coacerea si rumenirea.Pare complicat, dar dupa ce executi prima sarja dupa reteta, stii apoi cum sa simplifici lucrurile. Pofta buna.

| elena a răspuns:

Pulpe cu cartofi la cuptor
Portionezi pulpele sau le lasi intregi, le pui in tava, tai ceapa rondele si o asezi un mod egal peste pulpe, apoi, cartofii curatati si taiati in 6 parti pe lungime, repartizati, in acelasi mod ca si ceapa, deasupra sare...dai la cuptorul preincalzit, din cand in cand, cu zeama lasata in tava, cu o lingura, stropesti deasupra preparatul, daca nu ai cumva folie de aluminiu ca sa-acoperi tava pana la terminare, lasi 1 ora la foc moderat, este un preparat foarte bun, pentru ca nimic nu este prajit.

| morningstar a răspuns:

Pui pulpele de pui intr-o tava unsa cu ulei. Tai 2 catei de usturoi feliute si ii pui printre pulpe. Tai o ceapa si o pui peste pulpe. Tai rondele sau in forma de batoane 3 morcovi si ii adaugi in tava. Tai cartofii ( in functie de nr de persoane pe care le ai la masa si de marimea cartofilor) cuburi si ii adaugi peste restul. Fierbi apa cu delikat ( 'Secretul gustului') si adaugi peste legumele si pulpele asezate in tava, pana la jumatatea tavii. Pui folie de aluminiu si lasi in cuptor timp de o ora sau chiar mai mult. Cand legumele sunt fierte si carnea de pui se desprinde de pe os, inseamna ca este gata. Asezi pulpele pe stratul de legume ( astfel pielita va deveni crocanta), faci un mujdei de usturoi cu mai multa apa si un pic de ulei si pui cate o lingurita pe fiecare pulpa. Mai lasi 10-15 minute in cuptorul stins sau dat la minim.
Daca va plac sosurile, poti face un sos dintr-un catsravete ras si scurs bine de suc, amestecat cu smantana si un pic de mujdei de usturoi. Este un sos care se potriveste foarte bine cu carnea de pui si nu numai.
Pofta buna!

| hade61 a răspuns:

Cea mai gustoasa reteta : se pune o oala plina cu apa direct pe tabla cuptorului. deasupra ei se potriveste un capac mai mare care se pune cu fundul in sus nu cum se pune un capac normal. in el aranjati pulpele cu ceva usturoi, piper, sare, putin ulei si putina apa. se lasa la foc potrivit pana se rumenesc frumos. preparate astfel au un gust desavarsit.