Buna, sa stii ca nu e mare inginerie, si nici proiectant nu trebuie sa fii, daca ai aparat de sudura, faci un cerc si sudezi 3 picioare, dar sa nu fie drepte picioarele, un pic inclinate, fer beton trebuie...
Nu merge acel siteu sa il vezi, asa ca l-am sters, dar cauta pe google suport pentru ceaun si dai la imagini si o sa ai idee.o seara buna
Asa arata un trepied bun http://1.bp.blogspot.com/......as+006.jpg
Copiaza poza si du-o unui fierar. El va sti cum sa-l confectioneze.
Eu am un model simplu si foarte practic, pliant, din pacate nu am si o fotografie, ca ar fi mai usor de inteles.
Practic sunt trei bucati de fier, fiecare avand la unul din capete cate un inel. Daca nu ai aparat de sudura, le poti incalzi in foc si le indoi capatul in forma de belciug, dar este mult mai dificil decat sa le sudezi in capat cate o ureche (improvizata de exemplu dintr-o piulita sau o saiba mai groasa). Celalalt capat al picioarelor este ascutit, pentru a putea fi infipt putin in pamant. Cele trei urechi sunt prinse impreuna pe un inel (ca o legatura de chei), inel pe care se afla si un lant. Lantul respectiv are la capat un carlig si foloseste la agatarea ceaunului deasupra focului, la inaltimea dorita. Majoritatea modelelor pe care le-am studiat au lantul scurt, ceaunul fiind agatat direct in carlig. Eu prefer un lant mai lung, care sa treaca pe sub toarta ceaunului, iar carligul sa se agate apoi in una din zale, facand astfel posibila reglarea dupa bunul plac a inaltimii fata de flacara.
Anime1222 întreabă: