Buna:)
http://retetelemamei.ro/2011/04/17/prajitura-desteapta/
O zi frumoasa sa ai:)
Buna!
Prajitura DESTEAPTA
8 oua, 300 gr zahar, 225 gr faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 litru lapte, 250 gr margarina, 2 linguri apa.
se topeste margarina in doua linguri de lapte si lasam sa se raceasca. Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se pun intr-un castron mare si adanc.
si le mixam cu zaharul, zaharul vanilat si 2 linguri apa pana-si dubleaza volumul.
Se adauga margarina racita se mixeaza, se adauga laptele, se amesteca bine, se pune faina si se incorporeaza cu atentie sa nu formeze cocoloase.
La final se pune albusul batut spuma, se amesteca cu o paleta de jos in sus, astfel incat totul sa devina omogen.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil. Se coace la temperatura medie cca o ora, fara a se deschide cuptorul.
Se lasa sa se raceasca, se portioneaza cu un cutit cu lama subtire si bine ascutit, se pudreaza cu zahar si se serveste.
Prin coacere se separa crema de cele doua foi.
Te pup!