Denumirea latina = Chelidonium majus
leaga negul cu un fir de par din coama unui cal si tot strange pana cade
sau pune paine neagra inmuiata cu otet si aplica peste paine un leocoplast sa nu cada painea de pe neg, se repeta pana ce cade negul iar la radacina apar niste firicele negre pe care trebuie sa le smulgi cu o penseta sterila din locul unde a fost negul
Sucul de rostopasca.Planta o poti gasi si iarna sub zapada, daca sti unde creste!
Sucul de rostopasca vindeca negii.Se mai gaseste rostopasca verde prin gradini, in fata blocurilor.Se rupe o ramurica, din ea curge un suc galben si cu acesta se unge negul.
Catalin draga! Iti spun din proprie experienta.
Acum vreo 5 ani am avut si eu un neg pe mana. M-a deranjat foarte tare, era oribil dar cel mai mult l-a deranjat pe tata care vroia sa ma duca la medic sa il taie.
Bineinteles ca mi-a fost frica asa ca am inceput diferite tratamente:
1. tinctura de rostopasca de 3 ori pe zi, IN ZADAR!
2. Verruca removal gel, de la Scholl, in ZADAR!
Pana cand cineva(SA NU RAZI) mi-a spus sa merg la farmacia veterinara sa cer unguent pentru negii de pe mameloanele vacilor si sa il aplic pe neg in mod regulat. Am uitat exact cum se numeste alifia, dar am cumparat-o si asa am scapat de oribilitatea aia de neg!
E modalitatea prin care scapi sigur de el! succes!
Eu am avut un neg pe degetul arătător de la mâna dreaptă și l-am tot ros ani la rând până când a dispărut, acum nu mai am nimic. Unul dintre frații mei a avut probleme serioase cu negii pe mâini, a fost la medic și i-a ars cu zăpadă carbonică, iar acum nu mai are nimic. Baftă!
Du-te la farmacie si cere spray pentru negi (ii ingheata si pica) nu costa mult si e foarte eficient!
Ulei de ricin, crema de galbenele, mai era o chestie cu iod parca.
Exista de asemenea la farmacii niste plasturi speciali pentru negi. Mama mea a folosit si sunt destul de bune.
Cum as putea sa fac rost de ele, pentru ca eu stau la Roma si nu cunosc denumirea in Latina a plantelor?
DomnulFantastic întreabă: