Cu un cleste de altoit si cateva tutoriale pe YouTube poti obține rezultate deosebite.
Altoirea este cea mai simpla metoda de a obtine pomi de calitate, metoda utilizata inclusiv de cei care produc puietii pe care ii cumperi din Dedeman.
Din samburi nu vei obtine decat soiuri salbatice, iar din crengi infipte in pamant slabe sanse sa mananci vreodata fructe.
Bunicul tau a altoit crengi de pomi peste radacinile de corcodus, pentru a fi mai rezistenti.
Eu am caise altoite pe radacina de corcodus.
Corcodusul creste si din samburi si le gasesti tineri urul lui. Se altoieste pe el ce doresti (compatibil), iar anul urmator il scoti (cu radacina si pamant) si-l plantezi unde doresti.
Atentie!
Pomii trebuie plantati la cel putin 4m unul de celalalt, fiindca coroana lor va creste pe o raza de cel putin 2m!
Eu am fost rupt de mediul rulal acum oamenii plateaza doar vie si bkocuri nu prea mai sunt oamenii de alta data cu care puteai sa stai de vorba sa ii ceri un trandafir cu radacina sau ceva nici nunm stii cine locuieste in vila de lângă tine.
De unde fac rost de corcodusi mici dinastia de pus in pamant repede si ieftin?
Ca variata cu pusul corcoduselor in pamant si asteptatul ani sa creasca ceva de acolo mi-se pare ca imi creste mie barba alba.
Asa că mă gândesc poate gasesc gata crescuti singuri asa de la mama natura poatr pot cunpara de la cineva multi dar nu la 10 lei bucata ci mai ieftin
Nu prea mai cunosc oameni pe la tara
Si multi incep sa o dea in din astea ca si cand munca ar fi rusinoasa.
Ca si cand de ce mananci fructele din gradina ta nenorocitule si nunte duci la piata sa iti cumperi de la mega image
Chiar asa ai ajuns sa manânci merele din pom
Rusine să iti fie
Am intalnit oameni multi cu acest comportament care mi-au spus ca ls ei nimeni nu mananca ceea ce creste in pomii din curtile lor ci daca au nevoie de ceva se duc sa isi cumpere.
Sau tâmpit muți.
Eu sunt omul care mananca corcoduse crude din astea verzi caise crude mananc si cans cresc nere caise toate lucrurile care imi ies in cale nu le consider doar de decor.
Cât despre distanța de 2 metri intre pomi mă enerva când eram mic ca trebuia sa pun scara sa ma urc in pomi pomi riscanți și înalți să îminrisc viața pentru niște cireșe
Acum eu vreau să schimb moda toți pomio mei vor avea crengile legate în jos să poată omul să stea în picioare și să se servească cu tot ce dorește
Voi tăia toate crengile care urcă mai sus de cât aș ajunge mai sus de cât ajunge màna
Mergi la o livada si vorbesti acolo cu cei care intretin pomii!
Mici plante de corcodusi poti gasi si in orase, langa corcodusii din curti.
Am spus RAZA de 2m, distanta fiind 2m+2m=4m minim intre pomi!
Inaltimea si latimea pomilor le poti regla taindu-le varfurile crengilor si dirijand spre muguri. Cei care se pricep la pomi si la curatitul lor, iti vor explica cum trebuie.
Si pe internet poti gasi decrieri, dar fara nici o baza e greu sa le pui cap-coada, sa si rodeasca.
Eu invat de 7-8 ani cum sa-mi curat pomii, dar doar anul asta le-am curatat si dirijat singur. Tot mai am mult de invatat.
Multunesc mult de timpul acordat.
Nu vreau roada multa de la fiecare in parte doar ca nu vreau sa ma chinuibsa ma cațăr în ei pentru o caisă ci vreau pur si simplu sa o iau cu mâna fară scară. Pot avea multi pomi chiar daca ce vreau eu poate le sxade mult productivitatea nu vreau sa fie inalti.
Imi aduc aminte ca de multe ori imi riscam viata pentru niste cirese cand eram mic.
La inceput si eu m-am gandit astfel, dar dupa cativa ani am observat ca, caisele nu prea rodesc sub 2m inaltime.
Acum, caisele mele au cca 4m. Le-am taiat varfurile cu o foarfeca "de inaltime" (pus pe un par de cca 3m lungime si tras cu snur, cumparat cu 20 lei ). Pentru cules la inaltime am facut un alt dispozitiv din sarma groasa, pus tot la varful unui par, care tine un saculet facut din ciorap de dama. Astfel pot culege roadele usor, iar pomii au inaltime si forma acceptabila.
Langa pomi rasar si "pui", poti sa plantezi chiar si fructul, la mine a rasarit un pom din fructele picate pe pamant, aduse de vant, pomi de prin alte curti.
Fructul era corcodus, insa "puiul" e liliac.
Daca as citi carti as face 100 euro pe zi din meseria mea si mi-as permite sa am un om care sa faca totul ca la carte si on-line si bio si eco
Care sa se ocupe sa buneroteze fiecare rosie sa ii puna erichete
Sa o bage la licitatie on-line
Sa puna camere sa se vada cum cresc rosiile
Video-chat cu castraveți și piersici
Sa vada omul ca de când a fost plantate tot istoricul
Nu au fost stropite otrăvite
Sa poata paria pe un pepene sa il poată adjudeca on-linr sa isi vada propriul pepene cu propriul nume cum creste zi de zi
Oamenii sa isi observe ceapa adjudecata cum creste
Ei sa aleaga online cand sa fie coleasa ceapa lor cand sa fie cules pepenele propietate personala direct din floare
Si cand sa li-se trimita acasa coletul
Plus afumatoare cu caizer să vadă onul respectiv că porcul ales de el filmwt non-stop fara chimicale care a mancat doar ce a platit el on-line sa manance
Acun este facut kaizer afumat si filmat tot ptocesul tehnologic
Sa aiba filmulet cu orce istoric cum a crescut vânata respectiva video.
Asa as face daca as citi carti eu as castiga 100 euro in plus pe zi din meseria mea pe care mi-as permite sa ii dau ca cineva sa faca un spectacol din gradiana aceasta un fel de magazin inline unde poti sa iti alegi capsunile tufele tale de capsuni de cand sunt rasad.
O sa ajung eu si acolo
Dar momentan incerc sa ma bucur de niste capsuni anul asta de niste ceapa de niste usturoi care vad ca au crscut
Poate la anul de ceva cirese
Salut. am gasit un video explicit, pe Youtube, https://www.youtube.com/watch?v=YrnR_1EXxb4 sper sa iti fie de folos. in mare ai un pic de munca, gen iei o crenguta, o tai si o inbini cu ce vrei sa altroiesti. trebuie sa fi atent la muguri si la imbinari. este mult de explicat, cel mai simplu urmareste clipu de mai sus si fi atent la detalii.