| io_ana a întrebat:

Tocmai am primit un buchet de 25 de trandafiri si sunt superbi, cum as putea sa ii "tratez" ca sa reziste mai mult timp?

Răspuns Câştigător
blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Deci se face in felul urmator : niciodata nu se pune apafoarte rece in vaza. Se pune apa nu fierbinte, ci calduta, in care s-au adaugat cateva picaturi de clor. Da ai auzit bine, Clor. Clorul are rolul de a inlatura eventualii daunatori care au mai ramas pe coditele florilor, a trandafirilor si care fac ca acestia sa se ofileasca mult mai repede. Nu se tin langa o sursa de caldura sau lumina directa.

9 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Trandafirii tin in general destul de putin. Totusi sunt cateva metode pentru a-i face sa reziste mai mult timp :
"Puneti-le cozile in apa calda, apoi taiati partea de jos. Acest proces elimina bula de aer absorbita prin coada in momentul taierii. Lasati bobocii intr-o camera racoroasa, pana in momentul cand apa din vas atinge temperatura camerei."
Dupa acest moment, mutati bobocii in alt vas. In loc de apa simpla, folositi apa clocotita, Sprite, 7-Up sau apa in care ati adaugat o lingurita de zahar.
Bobocii se vor pastra cel mai bine daca ii tineti departe de lumina si faceti cate o taietura noua la baza cozii la fiecare 2 zile.
Stiati ca in general trandafirii rosii, roz si portocalii tin mai mult decat cei albi sau galbeni.
Daca nu rezista si dau semne ca totusi se trec repede e momentul sa iei unul si sa-l presezi. Astfel iti va ramane ceva palpabil pe langa amintire. In plus pot fi pozati.

| unuzero a răspuns:

la multi ani!

| prolibro a răspuns:

Am vazut trandafiri uscati in cuptor, dar nu stiu metoda.Aratau extraordinar in aranjamente.Si tin pana te plictisesti de ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

eu fac asa – le tai vreo doi centimetri din codita, pe diagonala, ii inmoi vreo doua-trei secunde intr-un ibric cu apa clocotita, apoi ii tin intr-o vaza cu apa putin indulcita cu zahar. Stii cat rezista?!

| deea_r a răspuns:

Ca sa tina florile mai mult timp, le pui in apa o lingura de clor si cam o lingura de zahar (dizolvat in apa eventual). Clorul va otravi bacteriile care fac radacina sa putrezeaca, iar zaharul va tine florile intr-o forma foarte frumoasa, proaspete si viguroase.

| Sabina_5567 a răspuns:

Eu le schimb apa zilnic si le pun numai in vaze care sa le sustina coada suficient de bine, astfel incat sa aiba suficiente frunze expuse la lumina (pentru fotosinteza) si, in acelasi timp, sa nu atarne floarea si sa se indoaie coada. Nu le tin nici la cald, nici la frig, lepun intr-o zona luminata,, dar nu in bataia soarelui...

| femeiainrosu39 a răspuns:

crapa cozile si pune-i in apa cu zahar

| raisabanea a răspuns:

La florarii sunt pliculetze cu conservant special pentru flori. Este destul de ieftin.( exemplu florariile IRIS).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adauga in apa in care ii pui, zahar