E buna reteta pe care vad ca o ai recomandata deja. Pot adauga la ea cateva imbunatatiri:
1. trebuie si ceapa, tocata foarte fin
2. zarzavatul pentru 40 de persoane trebuie sa fie cam 2-2, 5 kg in total (morcov, ceapa, telina, patrunjel)
3. poti adauga un ardei rosu tocat si daca vrei, spre final chiar ceva rosii tocate, pentru ca spui ca vrei sa iti iasa rosietica (desi ciorba de perisoare nu se face cu rosii sau bulion )
Dresatura se face la sfarsit, dupa ce ai adaugat borsul sau zeama de varza si acesta a fiert in cateva clocote. (Daca acresti cu zeama de lamaie, ea nu are nevoie sa fie fiarta, deoarece nu fermenteaza ca celelalte)
Iata cum: Intr-un castron mare de cativa litri pui cele 4 galbenusuri proaspete, le amesteci cu iaurtul sau smantana (800-1000 ml). Stingi focul la ciorba. Adaugi din ciorba fierbinte peste amestecul din castron, cate putin, amestecand energic, sa nu se gateasca ouale. Adaugi ciorba pana cand dresatura rezultata devine calda-fierbinte. In acest moment poti turna din castron in oala cu ciorba, amestecand bine sa se omogenizeze. Din momentul acesta ciorba nu mai are voie sa fiarba niciodata, chiar daca va fi nevoie vreodata sa fie reincalzita.
Leusteanul tocat se pune in ciorba cu cateva minute inainte de servire. O infuzare timp mai indelungat, il va face sa devina neaspectuos, maroniu.
Bafta multa!
Erata: in raspunsul precedent am spus despre 4 galbenusuri; pui cate ai, pana in 10
scuze
Si eu vreau sa fac ciorba de perisoare pentru 4o persoane.As dori sa stiu cate perisoare ies din 1 kg carne.Sa stiu cata carne sa cumpar. MULTUMESC.