| Lizu. a întrebat:

Trebuia sa-mi iau un animal de casa acum o luna.ieri am aflat ca trebuie sa ma hotarasc in 5 zile daca vreau caine sau pisica.va intreb p voi ce ar trebui sa aleg, amandoua animale imi plac la fel de mul, de aceea mi si greu sa aleg.am nevoie de ajutor.va rog.

21 răspunsuri:
| SweetCandy a răspuns:

Eu zic sa iei un catelus... e mul mai dragut si mai prietenoshappy
plus ca doar e CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI!
mult succes!happy

| inna a răspuns:

Catelus este mai prietenos, credincios si mai putin pretentios.

Iti poti lua un bichon love struck sunt cei mai scumpici

| pisika a răspuns:

Gandeste-te ca o sa trebuiasca sa ai grija de acest animalut, riscul de a te plictisi de el repede e mare, si o sa ajunga aprintii tai sa aiba grija de el, sa il plimbe, sa il duca la doctor...alege ce vrei, dar nu uita ca un animalut nu e o jucariewinking
take care!

| mastersinky a răspuns:

Eu zic tot catelus, e superb sa ai un catelus... si sa nu iti faci griji cu nevoile fiindca eu pe catelusul meu l-am invatat sa faca intr-o zi pe pampers cand e pui... il am doar de o zi si el are 2 luni dar stie cand are nevoie se duce pe pampers... te sfatuiesc din tot sufletul sa iti iei beagle... e cel mai scump caine din lume si este foarte foarte jucaus... daca m-ai ai nevoie de ceva, idul meu : davidcurea@yahoo.com ...Bafta... succes din toata inima

| annda a răspuns:

Eu spun sa-ti iei o pisica ca pe asta nu trebuie s-o scoti afara sa fara pipi.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Parerea mea este sa ei un catelus love struck Pisica lasa prea mult par, zgarie mobila, perdelele...ect.
Catelusul este mai cuminte, mai frumosbig grinAcum este numai alegerea tawinking

| alexam a răspuns:

Alege un ferret, adica dihor domestic, adica Mustela Putorius Furro. Este foarte destept, cuminte, si nu are nevoie de mai mult de 2-3 ore pe zi din timpul taupentru ca doarme foarte mult, fiind activ dimineata si seara. Al meu la 8 saptamani stia sa faca la litiera, adica acum 3 saptamani cand l-am luat de la mamica lui... Te musca un pic la inceput, dar daca stii cum sa te porti cu el, devine super! Daca vrei mai multe amanunte, si sincer nu ai regreta daca ai avea unul, scrie-mi un mesaj si mai vorbim! Bafta in a alege ce iti vei dori cu adevarat!

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Eu zic sa-ti iei un caine. Este mai loial decat pisica... Si poti invata mai multe de la el. Sunt frumoase pisicile, dar... lasa par, e totul cum vor ele... nu o sa fii niciodata stapanul lor etc. Un caine te va respecta si aprecia ca il hranesti, ca te joci cu el, ca il scoti afara.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Eu am si pisica si caine (stau la casa). Daca stai la bloc e o problema, cainele trebuie scos afara, plimbat... pisica nu.Par lasa si cainele si pisica, trebuie periati la 2-3 zile, jucausi sunt amandoi... tu decizi...

| sorin a răspuns:

Un catel ca te atasezi mai mult de el zic eu, si daca e pe parcurs poate iti iei si pisica.

daniela
| daniela a răspuns:

Mie imi plac cainii mi se par mai prietenosi si mai credinciosi.

| elena a răspuns:

Un catel ca sa te plimbi toata ziua ba uneori si noaptea.

| adria1967 a răspuns:

Eu zic sa citesti toate parerile, dar sa te gandesti si la ce simti tu asta conteaza cel mai mult. Parerea mea (eu am pisica si e a treia) este ca o pisica e mai buna daca stai la bloc, nu face galagie, sunt curate si iti dau destula afectiune. Prima mea pisica era o siameza pura Iza, era f. desteapta cand veneam de la servici, o luam in brate si ea isi atingea boticul de fata mea, parca in semn de salut, nu bea apa niciodata din vasul ei ma astepta si se urca la chiuveta la baie sa-i deschid robinetul sa bea apa direct de la sursa. Cand trebuia sa ma intorc de la servici intr-o zi sotul meu a vrut sa imi faca o surpriza a lasat-o in gradina din fata blocului si ea mi-a venit inainte ca un catelus, dar intr-o zi nu am mai gasit-o... cred ca mi-a furat-o cineva, am plans doua saptamani am zis ca nu imi mai iau, dar intr-o zi n-am mai rezistat si mi-am luat un motan si el era destept (era corcitura birmanez cu maidanez) iarna se baga in pat intra cu fundul si dadea din fund ca sa-si faca loc intre mine si sotul meu venea la caldura si acum am o pisicuta sora cu Titi motanul si e f. cuminte pe aceasta nu am mai invatat-o deloc afara si ii este f. frica sa iasa din casa, dar e cuminte. Eu iubesc pisicile f. mult. Iubesc si cateii la fel de mult dar as tine catel doar la curte, i-as amenaja o cusca frumoasa. Cateii trebuie obligatoriu sa-i scoti afara cel putin de 2 ori pe zi si gandeste-te daca-ti permite programul. In final e decizia ta!

| florar a răspuns:

Pisicile sunt independente si necesita mult mai putina atentie si ingrijire; cainii trebuie scoliti continuu si greselile pot strica un animal; depinde cat timp si rabdare ai. daca nu ai experientza ia pisica, te va invata multe.Pe bune!

| frida0purple a răspuns:

Daca stai la casa zic sa-ti iei caine, deoarece il scoti mai usor, si cainelui ii place sa stea afara mai mult.
dar daca stai la apartament, ia-ti pisica!

| cristina_6456 a răspuns:

Catelus

| damav a răspuns:

Eu cred ca trebuie sa alegi in functie de felul tau si anume:cainele trebuie scos afara iar pisica face in litiera cu nisip special, cat e pui cainele plange daca ramane singur pisica nu, cainele roade pisica nu, cainele trebuie educat sa faca afara pisicii trebuie doar sa-i dai cu labuta prin nisip.mai e o diferenta :cainele latra la usa iar daca e mare si e dresat te apara.Iti spun din experienta pentru ca am si caini si pisici, acum depinde si de cat timp si rabdare ai pentru animal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Catelus

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poi ia-ti un catelusi de rasa Hasky.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Traiesti in casa da? daca asa e nu are importanta ce iti ei trebuie sa ai grija el sau ea in special cind sunt mici,,, daca traiesti in apartament ia-ti o pisica,,, deoarece ciinelui ii trebuie spatiu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai intai ar trebui sa te gandesti la un lucru:daca parintilor tai nu le place parul axcesiv, nu ar trebui sa-ti iei o pisica. Daca sunt de acord...nu stiu ce sa spun. Aici ar trebui sa te gandesti si la preferintele personale. Un caine e totusi mai credincios. vreau sa zic ca daca numeni nu e acasa si ai lasat lapte sau altceva pe masa, pisica ti le poate manca. intre timp poate sa se agate si de perdea sau alte lucruri. Un caine, pe langa faptul ca nu poate sari pe masa, se poate dresa sa stea la locul lui cat timp esti plecat. fiind mai credincios, nu te dezamagi. Garantez! Stiu cum e!