| Earthroot a întrebat:

Un astfel de tip de tip de casa ar rezista climei din Romania(p.s sint din Ardeal), http://www.icase.ro/casa.php?id=ce35&vedere3d=2?
Adica inteleg ca nu are acoperis,insa in schimb eu m-am gandit dupa turnarea placii pentru etaj,nivelul care ar trebui sa fie etajul 2, ridicat 1m din fata spre spate si facut acoperis in cadere(dinspre fata spre spate). Deci ar fi indeajuns pentru ca zapada sa nu se adune prea multa pe casa dat fiind sa spunem lungimea casei 8m la o ridicare de 1 m.
Si din lateral oare daca casa e izolata cu polistiren rezista la intamperii, sa fie lovita de ploaie etc?
Ce pareri aveti?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Cum nu are acoperis? Ala tot acoperis se numeste doar ca este cum ai spus, ori nu trebuie sa aiba cadere il poti face drept.Cu cadere cum spui ar arata cam naspa, parerea mea.Dar o casa de genul asta trebuie facuta din beton sau structura sa fie din beton si se ia in calcul si chestia asta cu zapada, deci fundatia si stilpii de rezistenta trebuie facuti sa reziste.Restu pe acoperis sau na sa-i zicem cum? Acolo pe cladire deasupra nu lasi betonul asa, se izoleaza cu bitum, cu carton din ala negru chestii de genul asta si bineinteles se fac scurgeri pentru apa de ploaie etc.Tu ce ai arata este o cladire ca si un bloc.Blocurile nu asa sint? Nu au acoperisuri ca si casele clasice. Izolatia se face peste beton pentru apa si pe interior izolezi termic.Se poate izola termic si pe afara dar te costa cam mult.Deci nu faci nici o panta nimic, torni betonul drept si aia e tot.

| Earthroot explică (pentru relian):

Mersi de raspuns.Eram curios si d e alte pareri caci multi mi-au spus ca la cum de schimbatoare e vremea:precipitatii, etc, zapada; o sa mi-i se adune metri de zapada pe acoperis si e de prisos.

1 răspuns: