| Lioana a întrebat:

Unde pot gasi placi de PAL culoarea wenge lucios de minim 2500x1450 mm? Pot fi si de MDF.
Caut demult si nu gasesc nicaieri.

9 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

La Wenge 854BS te referi? (vezi sa fie acelasi cod, e important)
Cat despre gasit, ar fi mai indicat sa intrebi la un atelier local de produs mobilier, sau magazine de constructii si bricolaj.

| Lioana explică (pentru NLS):

Acela e mat. Eu vreau lucios. Si am cautat la toate magazinele de profil cunoscute.

| cristi202 a răspuns (pentru Lioana):

Dacă nu găsești, un strat sau doua de lac îl va face lucios.

| Lioana explică (pentru cristi202):

Salut Cristi. Mi s-a mai spus asta pe unde am intrebat. Dar nu stiu cine poate face operatiunea de lacuire astfel incat sa arate ca cel lacuit in fabrica, adica fara dungi lasate de pensula sau alte imperfectiuni.

Nu trebuie dat la pensula. La pensula doar adevărații meseriași în ale vopsitului pot sa facă. Dacă ai mai mult de făcut, nu te costa un pistol simplu de vopsit mai mult decat lacul. Sau, dacă poți împrumuta de la cunoștințe, deși nu oricine are, și mai bine. Și nu e prea complicat lucrul cu el.

Eu am mai vopsit cu spray si nu iese perfect. Cu pistolul e ceva asemănător. Nu vad cu ce ar fi mai bun pistolul decat sprayul. Practic face acelasi lucru: stropeste. Tot mai bine imi iese cu pensula. Mie cel puțin.

Dacă gasesti lac la spray, nu îți mai trebuie pistol. Eu nu știu sa fie. Dar nici nu am cautat pana acum. Am pistol, și un tub de spray nu tine prea mult.
Normal ca atit sprayul cit și pistolul stropesc, atit. Dar îți oferă avea structura uniforma a lacului / vopselei. Dacă cit de cit te pricepi.
Dacă crezi ca te descurci mai bine cu pensula, incearca! Ia o pensula bună, nu o încarca cu prea mult lac, doar virful ei, întinde bine lacul, mereu pe aceeași direcție. La a doilea strat schimbi direcția pensulei, dai ca dungile sa fie perpendiculare pe cele din primul strat. Dacă dai cu grija sa se vadă dungile cit mai puțin, la final vei fi mulțumită de rezultat. Eu cred ca ai putea face asta.

Nu voi incerca sa lacuiesc. Ma depaseste. Nici nu mai am timp si rabdare pentru lucrari casnice ca altadata. Am nevoie de ceva gata făcut, taiat la dimensiuni, cantuit si frezat pentru balamale. Cine vinde palul ar fi bine daca ar oferi si aceste servicii.

| relian a răspuns (pentru Lioana):

Foloseste un rol, cu ala sigur o sa iti iasa.Iese mai bine ca din fabrica, am dat eu ceva scaune, nici cand erau noi n-au fost asa.