| andreeaioana9999999 a întrebat:

URGENT! A sărit o siguranță de la contor, am ridicat-o și a început să miroasă a ars, am oprit-o imediat! Vă rog sunt disperată! Dacă am oprit siguranță este vreun pericol de incendiu? Tin să menționez mâine se va remedia problema cu un electrician, dar până mâine vreau să stiu dacă se va întâmpla ceva cu contorul(siguranța este oprită)

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Scoate tot din prize, inchide lumni tot, apoi reseteaza acea siguranta si vezi daca se reseteaza sau tot de rau este.
Daca se reseteaza, stii deja ca un consumator care a fost in priza a dat acea problema.
Treci la urmatorul pas, incepi sa bagi in priza pe rind ce folosesti tu, sau ai scos, dar pe rind, bagi in priza frigiderul de exemplu, vezi daca siguranta sare, daca nu sare, scoti frigideru si tot asa bagi altceva pana cand siguranta va sari, asa vei descoperi problema.

Daca siguranta nu poate fi resetata cu toate scoase din priza, atunci ai ori siguranta defecta, ori ceva cabluri topite care stau in scurt tot timpul.

Daca nu ai luat foc pana cand ai scris pe aici, poti dormi linistita nu o sa se intimple nimic.
Ca idee daca mirosea a ars acolo la siguranta, atunci aia este de vina, s-a ars, va trebuie sa cumperi alta, sa o inlocuiesti.

Sa revii sa ne spui ce problema a fost.

4 răspunsuri:
| mont a răspuns:

Dacă nu ai curent siguranța find oprită nu mai e pericol de incendiu, o sa vina mâine electricianul și o sa îți repare.

Cel mai probabil circuitul in cauza are ori o suprasarcina ori un scurt, dar pot fi și alte cauze.

| Roger645 a răspuns:

Posibil ai scurt in fire/ prize/ aparate pe undeva, pe traseul electrice tine de acea siguranta. Las-o asa sarita/oprita, nu o mai pune fortat, ca se poate topi conductorul. Eu as scoate din prize tot ( in a afara de frigider, unde nu ai de ales).

| andreeaioana9999999 explică (pentru Roger645):

Este pericol de incendiu?( chiar daca este oprită)

| Roger645 a răspuns (pentru andreeaioana9999999):

In principiu nu. Cand auzi un bazait prin doze, prize, ( gen zgomot de bobina) vezi fire innegrite atunci e pericol, e contact imperfect, care mai da scantei uneori si nu totdeauna sare siguranta. Ce a depistat electricianul?