| claudiu24092011 a întrebat:

Urgent; Bca Ytong sau caramida Porotherm

Salutare:
In toamna aceasta voi incepe constructia casutei mult visate in localitatea Ploiesti si am o foarte mare problema. Nu stiu ce sa aleg intre bca si caramida. Contsructia va fi p+1, aprox 150m2, bugetul undeva la 45 mii, lucrarea se va face in regim propriu dar dilema cea mai mare va fi alegerea zidariei. De aproximativ 3 luni tot ma sucesc, tot ma razgandesc deoarece internetul este plin ne oameni cu opinii diferite happy si chiar nu stiu ce sa fac. Rog o parere sincera din partea expertilor, iar daca cineva chiar si-a construit o casa din bca (aceasta fiind totusi si inclinarea mea) imi poate da un nr de kontact astfel incat sa putem discuta mai multe detalii. Multumesc

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Clar BCA. Nu are aceleasi proprietati ca si caramida, este muuuult mai eficient si ti-o spune unul care si-a construit casa din porotherm.
Coeficientul de transfer termic la BCA este de cca 3 ori mai mic decat la caramida eficienta, ceea ce inseamna ca 25 de cm de BCA izoleaza termic cam cat 75 cm de caramida eficienta.
Alte avantaje: pierderi minime, rapiditate in executie, consum foarte redus de mortar, greutate redusa, tencuiala subtire, usor de gaurit si de taiat, atat la montarea instalatiilor cat si la fixarea diferitelor obiecte de perete. Nu transpira, nu face condens, nu face mucegai.

PS: La BCA, mai nou nici nu se tencuieste. La exterior se lipeste polistiren, cu adeziv pe toata suprafata placii (aplicat cu "piaptanul", ca la faianta), iar la interior doar adeziv+plasa de fibra. Dupa zvantare se finiseaza cu gletiera cu burete, si se poate da gletul. In bai si bucatarii, faianta se poate lipi direct pe BCA.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

BCA(beton celular autoclavizat)are cam aceleasi caracteristici ca si Porotherm.Dar este mai ieftin.Iti recomand BCA.Lucrez in domeniu.Nu vorbesc ca sa nu am ce face.

| Caracter3 a răspuns:

Eu zic mai degraba caramida Porotherm! Casa mea e facuta toata din caramida asta de 9 ani! Nu te inseala!
Acum depinde de decizia ta! Eu totusi ti-as recomanda Porotherm.

| MusicON95 a răspuns:

Nu sunt eu expert in asa ceva dar in familia mea am cativa constructori meseriasi si stiu si eu cate ceva. iti spun sigur caramida e mai buna pentru ca mentine caldura in casa mai bine dar e si ceva mai scumpa dar si bca-ul are avantajele lui. cine face cu bca cred ca nu isi permite din caramida, si eu unul tot din bca mi-as facewinking si apropo eu sunt din Comarnic big grin

| claudiu24092011 explică:

Am luat si legatura cu 3 arhitecti dintre care 2 mi-au spus sa inclin spre bca si cel mai indicat ytong forte care este chiar mai scump decat caramida si nu cu putin. Deci mitul cum ca as construi mai ieftin este cam spulberat. Decat ca la bca din cate am inteles acesta nu are proprietati ca si structura de rezistenta deci se cheltuie mai multi bani cu proiectul si cu foarte multi stalpi de rezistenta pe cand cu caramida este putin diferit ( sau asa am inteles eu). Si intr-adevar am auzit ca se lucreaza mult mai usor deoarece bca-ul nu este casant

| regis a răspuns (pentru claudiu24092011):

Incearca ca odata cu recomandarile sa primesti si argumentele care sa le sustina. Eu unul de exemplu nu vad de ce ai folosi Ytong forte si nu un BCA ieftin, ar trebui sa ceri sfatul celor care vand, impreuna cu fisa tehnica a produsului, pentru a putea face comparatii. Daca intr-adevar iti ofera o izolatie termica mult superioara sau stiu eu ce alta caracteristica ce mie imi poate scapa, atunci da, merita sa folosesti acel produs; dar daca diferentele sunt nesemnificative (sau chiar nu exista), s-ar putea sa nu merite diferenta de bani. Iti garantez ca de cele mai multe ori in spatele unei denumiri spectaculoase nu se ascunde altceva decat o campanie de marketing.
In privinta rezistentei, la o casa P+M nu se pune problema, iar costul structurii este acelasi, indiferent ca vei cladi cu porotherm sau cu BCA, pentru ca vei avea stalpi de grosimea peretelui la fiecare colt si vei turna exact aceleasi centuri, aceiasi buiandrugi, nu iti trebuie absolut nimic in plus. Dimpotriva, greutatea redusa ar trebui sa genereze economii la fundatie, insa nici acestea atat de semnificative. Despre proiect nu mai vorbesc, nu te va costa nici un leu in plus, indiferent de tipul zidariei. Chiar si la o structura mai groasa, ca inmultesti cu 3, 1 sau 3, 5, calculul e unul si acelasi, deci la fel si pretul.