Întrebare recomandată | lorennnna a întrebat:

Urgent! va rog imi puteti spune si mie cum plantez gardul viu (seminte) dau funda multumesc

7 răspunsuri:
| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Poti sa le plantezi direct, cam la 3 cm adancime, nu prea dese, iar cand ies destul de marisoare, le replantezi pe cele care au iesit mai dese in locurile in care sunt prea rare sau nu au iesit.

| Mihaela1964 a răspuns:

La ce seminte te referi? Gardul viu se formeaza plantand butasi. Cand cresc gardul se tunde dupa dorinta.

| lorennnna explică (pentru Mihaela1964):

Eu am seminte cupressus arizonica, nu am butaci. Trebuie sa mearga si daca plantez semintele, dar nu stiu cum. ma poti ajuta cu ceva?

| relian a răspuns (pentru lorennnna):

Seamana semintele undeva la gramada intr-un loc unde sai poti uda sai ai girja de plantele ce or sa rasara.Semeni semintele daca ai multe in rinduri si daca poti asa mai rar stiu si eu1 cm sau juma de cm intre ele desi sint f mici. pina la urmanu conteaza or sa rasara daca mai sint viabile. Dupa ce rasr ai grija sa le uzi si le tii acolo un an sau doi dupa care ii poti planta la locul dorit.Nu se recomanda semanarea la locul definitiv din multe considerente.Or sa iasa prea dese, apoi nu o sa poti sa ingrijsesti asade bine.Fa cum am zis si totul o sa fei bine.Dar celmai bine ar fi sa cumperi deja plante maricele pe care sa le plantezi.Asa din seminte ai de asteptat ani pina sa ajunga sa zic asa la dimensiunea unei plante ce ai puteao cumpara acum.Bafta oricum

| Mihaela1964 a răspuns (pentru lorennnna):

Am vazut cum arata, il stiam sub denumirea de tuia.Am citit ca se pun semintele in ghiveci si vor iesi plantute noi; n-am experimentat asta, dar cred ca vor rasarii dupa care le poti replanta afara.

| ionelsele a răspuns:

Faci gropiisi pui seminte cand sunt un pic mai mari sa le pui ingrasamant dar de preferat este sacumperiii puieti semintele s-ar putea sa nu rasara