| Julifer92 a întrebat:

Urmează să schimb ușa de la intrarea în apartament! Îmi poate spune cineva cum să fac măsurătorile corect? Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu te chinui! Masoara exteriorul si mergi la o firma care si monteaza usa. Spui ca ai masurat exteriorul si gata. Un centimetru sau doi in plus sau minus nu conteaza. Se regleaza la montare.

8 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Daca nu stii sa masori, sigur nu stii sa montezi. De ce nu pui montatorul sa o masoare?

| Julifer92 explică (pentru regis):

Oricum am rezolvat, era vorba să mă duc cu măsurătorile la magazin și am rezolvat prin chestia că vecinul de sub mine are la fel ușa abia pusă și e poziționat tot așa cum urci scara spre etajul următor, și gata m-am dus frumos și s-au rezolvat și cu meseriaș de la ei cu tot atâta că nu știu că bla bla... Chiar nu vreau să știu cum se montează că nu mă interesează această nișă!

| regis a răspuns (pentru Julifer92):

Aaa, nu am zis eu sa inveti sa montezi. Era un rationament logic, daca nu stii exact cum se masoara, evident o va monta altcineva. Daca o va monta altcineva, respectivul va stii si sa o masoare si de obicei la geamuri si la usi, pretul montajului include si masuratorile initiale.

| darrio2007 a răspuns:

Masoara usa asctuala, inaltimea si latimea. Vei pune, cred, usa cu aceeasi dimensiune. Oricum, masurile sunt standard.

| Julifer92 explică (pentru darrio2007):

Da dar vezi că măsura asta pe care o spui e un pic neclară! Ce sa masor... foaia ușii, tocul ușii? Nu prea înțeleg!

Răspuns utilizator avertizat
| darrio2007 a răspuns (pentru Julifer92):

Exteriorul, cu tot cu toc. Pentru ca trebuie sa iti intre in golul ramas dupa ce scoti usa veche.

| C0STEL22 a răspuns:

Poate in viitor cumperi un frigider modern si o sa ai surpriza ca nu-ti incape pe usa, sau un corp de mobila.
Si eu trebuie sa schimb usa.Am demontat cu grija pervazurile ca sa vad efectiv latimea si inaltimea golului de usa.Ce sa vezi, mai aveam 7 cm pe latime si 4 cm pe inaltime disponibili care au fost umpluti cu spuma. Apoi ar trebui sa masori sus si jos sa vezi daca golul este paralel.Un boloboc te ajuta sa vezi daca zidul este drept.1 cm liber de jur imprejur ar trebui sa fie suficient pentru montaj.