| Cosmin_9592 a întrebat:

V-ati face o casa din lemn? vreau pareri pro/contra... dau funda pentru cel mai bun raspuns

10 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Pareri pro:
1) Sunt mai ieftin de realizat
2) Sunt mai usor de realizat
3) Sunt mai stabile ca rezistenta, flexibile la cutremur.
4) Sunt mai calduroase. Iarna retin mai bine caldura.
5) Ca si design, arata mult mai bine ca una din caramida sau beton.
Eu am facut un plan cu sotia mea. o casuta din lemn de vreo 28 mp, dupa posibilitatile noastre, si probabil cindva vom reusi sa o facem.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Da mi-as face o casa din lemn, se construiesc repede [2-3 luni], sunt perfect locuibile, rezista la cutremure sunt cele mai ieftine si practice. Sun vulnerabile la incendii dar exista tratamente cu solutii ignifuge cara rezolva aceasta problema si in general au o durata de viata mai redusa fata de cladirile din caramida.

mira
| mira a răspuns:

Nu rezista la incendii.

| madalykuka a răspuns:

Ai mei au vrut sa faca dar...oh go on
so.
da pentru ca e mult mai sanatos sa traiesti intr-o casa de lemn si da pentru ca e ieftinablushing
in schimb am auzit ceva gen ca dupa vreo 50 de ani nu se mai prea poate numi casa :d

| gabitza_4576 a răspuns:

Daa ar fi dragut dar alegeti un fel de lemn tongue care nu este inflamabil big grin si eu am... un magazin \:d/ si este foarte tare :X

| AndreeaIoaana1406675e3 a răspuns:

Bunalove struck.
Eu mi-as face dar:
bune: 1.Ar arata frumos
2.Ar fi mai natural.
3. Te`ar costa mai putin.
4.etc.
rele: 1. Nu ar rezista la incendii
2.Risti sa tai foarte multi copci[unui copac ii trebuie 30 de ani pentru. a ajunge la maturitatewinking]
3.etc

Daca ar fi sa iti faci ar fi bine dar intr-un spatiu montan in care sa fie mai multi copaci.In niciun caz sa nu iti faci casa de lemn intr-un oras aglomerat.Risti sa iti pui viata in pericol si sa dai banii degeabawinking! [Fundita?big grin]

| ada31 a răspuns:

Daa, eu mi-as face! E visul meu! din motivele pro expuse mai jos

| zadarlacanul a răspuns:

Este casa cu adavărat sănătoasă, pereţii casei pot respira elimină astfel fumul şi gazele.

| Danalexandru1 a răspuns:

Salut!
Am 5 ani de cand locuiesc intr-o casa pe structura de lemn(45x150, dublu strat de vata minerala, placat cu OSB, si polistiren de fatada de 10cm).
Inca nu am avut nici o problema cu casa, ci din contra, pana acum, numai beneficii. Vara e racoare, iarna se mentine caldura fara sa dau centrala termica mai mult de 40-45 grade, tot respectul pentru acest tip de constructie.
Daca as reveni vreodata la caramida...niciodata. Am citit intr-un studiu ca acest tip de perete are coeficientul termic al unui perete de caramida de 1.5m grosime.
Casa de lemn e un must have pentru oricine se gandeste sa isi faca un nou camin, dar trebuie facuta corect.
Nu vreau sa fac reclama, ci doar sa spun ca eu cu aceasta firma am lucrat si nu m-au dezamagit: http://sinaigroup.ro/
Mai departe e decizia fiecaruia cu cine isi face casa.
O zi frumoasa!

| george59 a răspuns:

Da eu am o casa din lemn, si am facut-o acum 5ani.Te rog sa ma crezi ca merita.Cu ceva timp in urma se construiau numai astfel de case, iar in America de nord si Canada mai mult de 90% dintre case sunt de lemn. Poate nu ai dat importanta pana acum dar in majoritatea filmelor gen "Singur Acasa" si multe altele sunt astfel de case.La o casa din lemn cel mai important este sa ai instalatia electrica pe copex metalic,conductori din cupru si foarte bine gandita in functie de puterea fiecarui aparat pe care il vei folosi, apoi urmeaza tratamentul ignifug si antiseptic(carii; ciuperci). Foc ia si un apartament de bloc si o casa din zidarie in aproape toate cazurile motivul incendiilor au fost provocate de scurturi la instalatiile electrice. Daca izolatia exterioara(termosistemul)e bine montat, atunci si casa va dura mai mult de 50 de ani.Pentru cei interesati sa vada case din lemn frumoase, Lindal Cedar Homes. Si mai e ceva eu am casa in mijlocul orasului...