anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vă salut. De la executarea instalației electrice în casă mi-a rămas o groază de sârmă de Cu (nelițată) de 1, 5 (de la instalația de iluminat) și de 2, 5 (de la prize). Credeți că pot recupera prin îmbinarea lor (pe categorii de secțiune) sârma (unele au doar 1m) pentru a o folosi în scopuri mai puțin "pretențioase" cum ar fi iluminatul aleeii din grădină, dacă fac o îmbinare trainică și le izolez bine? Vă mulțumesc!

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Nu prea exista scopuri nepretentioase la curent, ca un scurt in gradina va afecta si instalatia din casa.
Acum ca ai o bucata de 5 metri si una de 10, iar tie iti trebuie 15, mai faci o imbinare bine izolata. Pe Youtube gasesti tutoriale pentru o imbinare trainica, iar pentru izolat poti utiliza tuburi termocontractile.
Dar bucati de un metru?!? Pentru asemenea dimensiuni, fa un efort de 20-30 de lei si ia fir întreg.

| anonim_4396 explică (pentru regis):

Îți mulțumesc!

3 răspunsuri:
| danbnz a răspuns:

De ce nu?
Am si eu o gramada de cabluri si prelungitoare innadite, izolate bine, si nu am nici o problema.

| George_Bulboaca_1993 a răspuns (pentru danbnz):

Problema adevarata este rezistenta cu cat faci mai multe legaturi ai o rezistenta mai mare si cu cat ai o rezistenta mai mare cu atat ai un circuit (cauta Bucla de defact in normativ i7) fara sa iti functioneze protectia dijunctorului.