| Dude82 a întrebat:

Vi se pare acceptabil ca la o fereastra de pe scara interioara(~70cm latime) a unei case p+e+pod buinadrugul sa fie realizat din 3 bare de fier beton de 14?

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Simplu, doar 3 bare de fier nu sunt destule.
Rolul boiandrucului este sa sustina peretele deasupra usii sau ferestrei, altfel presiunea caramizilor deformeaza geamul sau usa.

De regula, ca boiandruc se foloseste ori o grinda de lemn, ori una din beton cu bare de fier incorporate. In acest ultim caz, 3 bare cu diametru de 14mm ar fi suficiente, iar grinda de beton trebuie sa fie de cel putin 120 cm lungime.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Nu, nu realizeaza efect de grinda.

| Dude82 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Daca nu este ok, cat de greu este de remediat?

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Dude82):

Daca ar fi problema mea as scoate fiarele si as pune un dulap ( cherestea de 45-50 mm gros ) lung 1, 2-1, 3 m. Cad caramizi? Nu-i bai, cu o galeata de mortar le pui la loc. Daca lasi TPU la altii in 2-3 ore gata treaba. Poate si mai putin daca nu ai mult de spart sa faci loc la buiandrug.

| Petripetri a răspuns:

Da e ok

| Petripetri a răspuns (pentru Petripetri):

Sunt sigur ca peste cele 3 bare de 14 sunt doua sau 3 randuri de caramizi peste care vine centura etajului sau a sarpantei

| Dude82 explică (pentru Petripetri):

Nu am numarat dar cred ca mai degraba sunt 6 sau 7 randuri peste care ar veni podina. Destul de multe randuri...

| Petripetri a răspuns (pentru Dude82):

Daca intadevar sunt cate spuneti ca sunt iar peste ele este centura de beton in cel mai rau caz apar fisuri pe la colturile de sus stanga dreapta ferestrei daca peste acele randuri nu e beton nu e bine