| sabin89 a întrebat:

Voi înțelegeți ce se întâmplă cu fructele? Cireșele, de exemplu, sunt mari, frumoase, costă 20 de lei kilogramul, dar n-au gust. Cum de le-a dispărut gustul?

14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt tratate chimic, fortati sa creasca ca sa dea mai multe fructe samd.

| relian a răspuns:

Pt ca le-au cules crude, ori nu le-au stropit, is atacate de insecte, au gust amar, la mine asa sunt, se si vad cum is atacate, oamenii se uita le analizeaza laughing dar tot cumpara.

Ei acu sa va saturati, ca voi ati impins lucrurile aici laughing voi, vai is mai bune fructele care nu-s stropite laughing is mai bune pe dracu, is amare la gust pentru ca is atacate de insecte si fructa cauta sa reactioneze asa ca se produc substante sa contracareze, ori larva din fruct lasa reziduri si da acel gust.

Plus de asta unia cauta (pentru ca guvernul pune restrictii, astea cu stropitu) sa evite astea, plus cas cheltuieli mari cu chimicalele astea, si scot soiri proaste, slabe calitativ, dar care is mai rezistente la atacul unor daunatori si boli.

Deci nu-s tratati mai deloc, cam aici este problema. Cindva pomii se stropeau, mai ales pentru insecte ciresele, daca nu stropesti ciresu, garantat is intepate de musca ciresului, care isi depune in fructul crud ouale, cand fructu se coace iese larva din oua laughing

Sint zicale care is adevarate, dar unele is prapastie laughing asa cum este si cazul la pomi, unde o zicala zice : sa maninci din pomu unde fructele au virmi, ala este semn ca nu-i stropit laughing
Este adevarat, nu-i stropit, dar nici de mincat nu prea ai ce minca, poate frunze laughing

In afara de asta unele fructe is recolatate cand is in pirga, adica cand nu-s coapte, asa ca gustul lasa de dorit, spui ca maninci varza sau bei apa laughing

Cei care nu au mincat niciodata fructe din pom acasa, nu au de unde stii, sau invatat cu ce le ofera piata si ei asa stiu ca sunt.

Eu am mincat orice leguma, fruct, asa cum ar trebuie ele sa fie, asa ca pot sa stau linsitit, desi nu prea stau laughing cand vad cei pe la magazine si ca nu pot si eu sa maninc ceva cum trebuie.

Vad pe aici fiecare vorbeste cel doare laughing numa "cunoscatori " pe aici, numa balarii spun.

La cires, asa ca idee deocamdata nu am vazut soiuri de astea noi, asa ca faptul ca nu au gust, ar fi pentru ca is recoltate cand nu trebuie, cand nu-s coapte.
Asa se procedeaza pentru ca asa vor magazinele, de ar fi coapte, sar strica, pentru ca magazinele cumpara cu camionul, nu vine nea Dorel in piata cu un cos de cirese si le vinde imediat pe loc, alea da is coapte si bune, daca sunt stropite.

Cam asta se intampla.

La mure de exemplu, de vina pentru gustul ala acru, de spui ca faci bors cu ele laughing acolo is soiuri noi, de aia is asa, is recoltate cand is negre, eu am mincat direct de pe planta de ale negre negre si tot acre, bune de facut bors.

Zmeura este recoltata devreme, cand fructele is albicioase, de aia nu prea au ala gust si arome.
Dar in cazu asta de ar recolta coapte, s-ar face gem la aia, chiar si la frigidere, cand le scoti in magazin, nu le vinzi pe loc, atunci se fac terci.

Tomate, sau rosii cum le zic oamenii, la fel se recolteaza verisi sau cand is albicioase fructele,, asta pentru ca tomatele au aceasta capacitatea dea se inrosi si dupa recoltare, li se mai da si ceva etilena si alea is.

Poti vedea toate astea daca te nimeresti si la magazin cand scot aceste produse din magazie si le aduce pe rafturi, o sa gasesti printre ele crude, albicioase, asa cum am aratat mai sus.

Sint si fructe bune, care au gust, dar alea asa se recolteaza mai devreme, urmind ca pe parcurs ele sa se coaca.
Asa sunt bananele, merele, perele, gutui, acolo da ai gust aroma, iar cele care nu au, ori n-au ajuns la maturitatea de consum si is bagate la vinzare, ori is soiuri prost calitativ, soiuri noi ce nu ai auzit de ele.

Care spune ca lucrurile ar sta altfel sa vina sa arate, eu va spun din experienta, adica am vazut, am invatat, am fost in depozite, pe cimp la recoltari bla bla vraja marii, asa ca nu va mai agitati, oamenii au impins lucrurile de au ajuns aici.

Asa ca mincati ce ati cerut, adica iarba laughing

| sabin89 explică (pentru relian):

Dar cu roșiile alea cotoroase și care mai au și părți albe în interior cum facem?

| relian a răspuns (pentru sabin89):

Faci tocana de rosii lemnoase laughing ala e soiu, plus recoltate de verzi.Asa se intampla, pe aici pe unde is eu, romanii chiar merg si cauta pe astea verzi sa le puna la murat laughing cand scot aia si aduc in magazin din spate, sa vezi cate sunt versi, albicioase printre ele.

La rosii se cultiva multe gen Roma, iar pe alea de le iei de verzi is mai lemnoase, pentru ca de fapt is pentru industrializare, nu-s pentru consum proaspat.

Mai e si chestia asta, inainte asa erau rosiile, cele pentru conserve erau mai tari, nu erau f zemoase.Acu sa tina mai mult asa aduc pe alea ce tin mai mult in magazin.
Care ar fi mai bune, de consumat si sa aiba si ceva gust si arome is alea ciresele, sau ceva mai mari ca alea Campari, astea fiind apropiate mai mult de cele salbatice, au aroma f puternica.

| sabin89 explică:

O să încerc să iau legătura cu Banca de semințe din Suceava, să văd ce rezolv.

| ReddY25 a răspuns:

Sunt chimicale

Răspuns utilizator avertizat
| StoicAnalysis a răspuns:

Sunt modificate genetic si tratate chimic pentru a creste mai repede si pentru a nu se strica. Si daca cresc mai repede, ele nu mai au timp sa extraga toti nutrientii ca sa le dea aroma aia puternica si de aia au un gust foarte slab, chiar apos uneori.

| SingleForOne a răspuns:

Toate, sau mai bine 98%, din toate fructele și legumele din piețele centrale și marii comercianți trec prin același proces în care își pierd gustul. Nu doar că pierd gustul, dar mai important este că pierd mulți nutrienți și multe vitamine respectivelor fructe și legume.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Au trecut perioada cireșelor.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Pentru că nu mai sunt cireșele naturale. Sunt pomi tratați încă de când sunt semințe să crească repede, să dea rod mult, să reziste la dăunători, dar gust zero.
Mai exact, nu se mai respectă ciclul natural al unui pom, de la sămânță, până dă primul rod.

| dullcat a răspuns (pentru ValentinMihai78):

De fapt sunt tratate sa nu reziste la daunatori, astfel incat majoritatea sa le cumperi anual si sa depinzi de solutiile de stropire.Inainte oamenii pastrau semintele cele mai mari de la an la an, soiurile erau rezistente si un pic mai mici, extrem de bune, nu mari fara niciun gust sau cu gust sters.
De exemplu, parintii mei au pus intr-un an rosii de la cineva care pastreaza semintele de 20+ ani.Le-au plantat cam tarziu si toata lumea radea ca nu vor da rod.In septembrie cand a dat frigul aveau rosii si inclusiv cele mai crude miroseau foarte frumos si se mai coceau dupa ce au fost culese daca le lasa-i la intuneric.Multe le-am mancat iar o parte a ajuns in borcanele cu castraveti murati si gogonele.

Anul asta au luat seminte din piata si numai rosii nu sunt alea.Nu au rod deloc.

Iar pomii fructiferi care ies din semintele tratate nu ii poti propaga tot prin samburi deoarece se salbaticesc de la an la an, trebuie altoiti.

Pentru cine vrea soiuri bune romanesti recomand Banca de seminte de la Suceava.

| 2546 a răspuns:

Cred că cauza este că au prea multe chimicate în ele, înțelegi oamenii vrea că fructele și legumele să nu aibă viermi sau alte insecte și să arate că din poveste și se primește așa că au multe chimicate în ele

Întrebări similare