Incepe curatenia prin a arunca vasele si aparatele uzate, care nu se mai pot folosii sau nu mai ai nevoie de ele.
Cani si pahare fara pereche sau set, farfurii ciobite, cratiti ciobite sau fara coada, prosoape uzate, fund vechi si degradat, samd.
Sfaturi de curatat: aragazul, rufele, rosturile dintre gresie si faianta, gratarul de aragaz si geamul de la aragaz, dusul:
Rufe: BORAX, SODA de rufe; Detergent pudra (sau detergent lichid)
- Flise si rosturile dintre flise: apa cat mai fierbinte cu soda de rufe si o perie cu care se freaca ori
- Flise, gresie si rosturi intre ele - bicarbonat de soda amestecata cu apa (3 parti bicarbonat + 1 parte apa). Se aplica pasta si se lasa 1-2 ore, dupa care se curata cu peria.
- Dusul (usa de sticla) Lichid de vase pentru masina de spalat
sau pasta de bicarbonat de sodiu si apa.
- Gratar si geam aragaz: pune gratarele in apa fierbinte (foloseste cada 2 ore), o folie de aluminium si pudra de la masina de spalat vase.
- Fierul de calcat – pastille de paracetamol – puse pe o carpa si frecat de fierul cald.
- geamurile - sterse cu otet si lustruite cu ziar
- geamuri - se pot sterge si cu alool tehnic
- perne si paturi din melana, ies albe daca se inmoaie in pralabil (30 minute), in apa calda cu cu pudra de la masina de spalat vase si clor, dupa care se pun in masina de spalat ruse si se spala normal.
anonim_4396 întreabă:
BrokenAngels întreabă: