| MATEIUSH a întrebat:

Vreau o prajitura dar tin post... ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| kleorys a răspuns:

Uite o reteta buna incercata:
Cornulete de post
#
Ingrediente

1 cana ulei,
1/2 cana cu apa,
25 g drojdie,
2 lingurite cu zahar,
coaja de portocala rasa,
vanilie,
faina cat cuprinde,
rahat -pentru umplutura,
zahar farin vanilat – pentru finisare
#
Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu zaharul in apa, se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.
Se lasa sa dospeasca putin apoi se formeaza triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat. Se ruleaza cornuletele si se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coc 25-30 minute in cuptorul deja incins.
Cat sunt calde se trec prin zahar farin.
#
Mod de servire

Sunt un desert gustos si merg foarte bine cu lapte, ceai sau cafea.

7 răspunsuri:
| LeXy_3530 a răspuns:

Du-te la cofetarie si cere o prajitura de post. Cu siguranta o sa gasesti.happy

| DEBrown a răspuns:

Sa nu mananci prajitura...

| BOOBZen a răspuns:

Simplu,te duci la cofetarie si intrebi de prajituri de post, eu am luat fiindca am gasit

| Lovelysmilee a răspuns:

Cauta pe Google " Negresa economica ". Din cate imi amintesc era de post >big grin

| SergiuM a răspuns:

Cumparat-i o punga de sanziene, sunt bune.
SAU
http://www.retete-gustoase.ro/retete-prajituri-de-post

| lulu_8735 a răspuns:

Tentatia e mare dar daca chiar tii post zic sa te abti...sau asta nu mai e post...trebuie sa fie venevol(cu vointa ta)

| vasi_4599 a răspuns:

Salam de biscuiti,este ieftin, simplu de facut si foarte, foarte gustos.
biscuiti simpli-500 gr, sirop de apa-1/2l cu zahar-1 cana cu margarina vegetala-1/2 pachet, cacao-3-4 linguri,nuci prajite,rahat, rom, zahar vanilat.Biscuitii se sfarma marunt si se adauga toate celelalte componente, care au fost fierte pe foc, cat sa se topeasca margarina.Asa fierbinte se pune peste biscuiti. Se amesteca foarte bine si se pune in punga sub forma de salam, se ruleaza si se da la rece.O sa-ti placa de o sa mai faci.