anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau sa adreseza ceasta intrebare pentru cei din republica Moldova, Cum puteti sa va considerati voi ca sinteti romani cind republica Moldova si Rominia sunt 2 state diferite,au imn si flag diferit, si ce daca vorbim aceeasi limba? mai suntein lume cite 2 sau 3 tari care vorbesc aceeasi limba.Eu nu ma consider romanca, eu am tara mea pe care o iubesc. Voi considerati romini sau moldoveni?

17 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fii tu ceea ce simti ca esti ca nu te impiedica nimeni. Dar nu se pune problema asa cum o pui tu : "Nu ma intereseaza cum a fost inainte". Ca neam sau individ in parte trebuie sa stii si sa tii cont de unde ti se trag radacinile, de unde izvoraste sangele care iti curge prin venewinking

| Domnisoaraindragostita a răspuns:

In primul rind nu scrie nicaeri ca aici e doar pentru romini, ati umplut netu cu site uri de a voastre, Si nu balamez pe nimeni, eu nu am nimic contra rominiei, Cunosc citiva oameni de treaba care sunt romini dar la fel cunosc si care se tin mari, iar pe moldovenii care se considera ca Romania e o parte din ei nau decit sa plece in Romania ca sai respecte si pe ceilalti care nu vor unire.

| cristina107 a răspuns (pentru Domnisoaraindragostita):

,, rominiei,,? Te rog sa ai macar putin respect și sa scrii corect numele unei tari chiar daca o urasti asa mult cum sustii

| Carton a răspuns:

Eu cand rostesc cuvantul "moldovean" ma gandesc la Romania. Sunteti Romani orice a-ti face. MD-ul apartinea Romaniei, dar a fost luat cu forta. Asta nu inseamna ca cetatenii ei nu sunt Romani. E ca si cum ai zice ca in zonele populate de bozgori (ex Covasna, TG mures, Arad etc.) nu se gasesc Romani, e ca si cum ai zice ca bozgorii aia sunt Romani, ceea ce nu e adevarat. Bozgorii sunt bozgori si romanii sunt romani. Asa si cu voi.

| anonim_4396 explică (pentru Carton):

Mi az ``bozgyor``?

| cristina107 a răspuns:

Ce nota ai la istorie?

| IceKing a răspuns (pentru cristina107):

Cred ca 3 happy

| cristina107 a răspuns (pentru IceKing):

Sînt perfect de acord cu tine

| zasha a răspuns:

Fiecare este ceea ce simte. daca tu nu te consideri romanca e problema ta, stai in tara ta pe care o iubesti, si fa-ti conturi pe site-uri .md.nu ai nici un ai nici un drept sa blamezi persoanele care simt ca Romania e o parte din eiwinking

| TurboBoost a răspuns:

Au acelasi flag rolling on the floor)))))))?

| victorandrei a răspuns (pentru TurboBoost):

laughing))) flag-ul la putere laughing)))))

| TurboBoost a răspuns (pentru victorandrei):

D'astia care sufera de Rom-Gleza happy

| victorandrei a răspuns (pentru TurboBoost):

Cred ca Moldo-Glezahee hee

| gabynio a răspuns:

Cristina107 nu ce nota are la istorie sa il intrebam ci daca face istoria
eu cred ca el e un copil de clasa 3-4 care are niste principi de revolutionar
R.Moldova a fost a Romaniei pana în iunie 1940, în contextul pactului imperialist Germano-Sovietic, România a fost forțată să cedeze Basarabia, dar și Bucovina de Nord și Ținutul Herței (parte din Moldova apuseană)
Apoi a fost a URSS pana la 27 august 1991 în decursul procesului de destrămare a URSS-ului (Uniunii Sovietice) în state naționale, Republica Moldova și-a declarat independența
Dar Romania a luptat pentru eliberarea Basarabiei in al doilea razboi mondial, Romania sprina acum Moldova dandu-i energie electrica mai ieftina...
Moldova este a moldovenilor dar sa nu uite ca si romani i-au ajutat si ii ajuta

| Domnisoaraindragostita a răspuns (pentru gabynio):

Daca nu vezi am scris ca stiu istoria Basarabiei si nu am nimic contra Romaniei...Si tot asa de bine stiu ca Moldova a fost cindva tradata de Rominia.Cei care zic ca Rominia e o parte din ei... Moldova e tara in care v-ati nascut ea nu face parte din voi?

| cristina107 a răspuns (pentru gabynio):

Știu prietene, știu dar ce putem face pentu niste oameni care din nefericire nu cunosc nici macar evenimentele cele mai importante ale propriului popor.

| valia234 a răspuns:

Eu sunt din RM, dar consider ca noi moldovenii suntem o parte a rominii si URSS ia convins pe bunicii nostri ca sunt moldoveni, si pe atunci nu se studia intoria adevarata asa ca fiecare isi are opinia proprie, si despre basarabia sa studiat inca in clasa a 5a.