Uite aici retete de facut beton:
http://www.pret-beton.ro/totul-despre-beton/retete-beton/
Nu stiu daca intelesesi ceva din linkul ala. eu de obicei, si mai ales cu cimentu care este la noi in tara pun 1:3 sau 1:4 depinde cum imi place mie consistentza.(1:3, 1:4 adica o lopata/galeata/cancioc de ciment la 3 sau 4 lopeti/galeti/cancioace de balast.
Cantitati necesare pentru prepararea unui metru cub de beton B100 :
-ciment = 203 kg/mc (48 lopeti de ciment/mc)
-balast 2232 kg ( 395 lopeti balast/mc.)
-apa 165 litri/mc (consumul de apa poate varia functie de umiditatea balastului.)
1 lopata ciment ……10.5 lopeti de balast …….3.5 l apa
Daca este mai micut foloseste mai putin, dar tinete de pe instructiunile de mai sus.Succes!
Cam 1ciment la 3balast cam asa e proportia, dar pe sacul de ciment gasesti si retete pe cel de la lafarge sigur
Pentru fundatie iti trebuie un beton de marca B50. Acest beton se poate prepara cu balast, nefiind neaparat necesare sorturile, 3-7, 7-15, 15-31, ci un balast 0-40 chiar si 0-60. Se poate folosi si un beton ciclopian - cu bolovani. Deci folosesti dozarea volumetrica, la un volum de ciment pui 5 volume de balast (o galeata de ciment la 5 galeti de balast, 2 galeti de ciment la 10 galeti de balast si asa mai departe.). Betonul trebuie sa fie mai vartos nu fluid, atentie cu apa. Spor la treaba!