350 ml frisca vegetala
350 ml smantana
250 ml lapte
3 oua
250 gr zahar
150 gr zahar pentru caramel
100 ml lapte pentru caramel
Ingrediente:
ingrediente: 350 ml frisca vegetala 350 ml smantana 250 ml lapte 3 oua 250 gr zahar 150gr zahar pentru caramel 100ml lapte pentru caramel
Mod de preparare:
Mod de preparare
Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul le batem bine si subtiem cu laptele.Compozitia obtinuta o fierbem la foc mic intr-un ceaunel si este gata atunci cand glaseaza lingura.Se lasa sa se raceasca bine iar intre timp preparam zaharul caramel astfel:se topeste zaharul pana obtinem o culoare maronie se stinge cu lapte si se mai fierbe pana ce zaharul s-a topit, se da la rece.Compozitia de ou se amesteca cu zaharul caramel formand o crema. Frisca se bate apoi se adauga si smantana si se spumeasa incontinuare. Cand este bine batuta se adauga crema de ou si zahar caramel amestecandu-se bine. Aceasta compozitie am turnat-o in caserole si am decorat-o cu fulgi de ciocolata. O introducem la congelator pentru cateva ore.Nu este nevoie sa o amestecam pe parcurs. Inghetata rezultata este foarte alifioasa fara pic de ace de gheata Nu am folosit alte esente ca sa nu alterez gustul de caramel.
clmadalina întreabă:
49Days întreabă: