Depinde ce primează. Dacă vrei calitate, alegi mărci consacrate gen Siemens, Bosch, Liebherr, Miele, Privileg, Electrolux, Philips. Dacă prețul nu ar conta deloc, la frigidere eu as alege Siemens.
Dacă prețul e cel mai important, mergi pe mărcile low cost: Albatros, Samus, Arctic, Beko, Vortex, Heinner, Gorenje. De aici eu as alege Heinner, care oferă un excelent raport pret/calitate.
Dacă vrei un produs mediu, mergi pe mărci gen Hotpoint-Ariston, Whirpool, LG, Zanussi. Eu as merge pe LG, e o marca care se zbate pentru a ajunge în top, dar cu preturi de nivel mediu.
Dacă vrei doar sa fii la moda îți iei un Samsung, de preferat negru, iar dacă vrei sa îți lasi prietenii cu gura căscată, atunci îți iei un Smeg.
O combina frigorifica (congelator jos, frigider sus. Nu invers! Eu am luat cu frigider jos si n-am fost multumit. A trebuit s-o schimb.) Mi-am luat Arctic cu 5 ani garantie. Iti dau 2 ani si te inscrii la ei pe site si mai primesti 3. Beko face la fel (in fapt sunt aceeasi firma doar ca Arctic produce la Gaiesti si Beko undeva in Turcia). Apoi trebuie sa tii cont de capacitate. Eu mi-am luat cu 4 sertare la congelator ca sotia sa aiba unde pune ce-i trebuie. Daca ai congelator separat iti poti lua numai frigider. Asa am avut eu mai demult si erau puse unul peste altul. Combinele sunt in jur de 1500 lei la 330 litri si unele sunt NO FROST.
Diferenta intre static si no frost: https://bit.ly/3h7d85c
Apropo! Eu, vechea combina Arctic, am schimbat-o din lipsa de capacitate nu ca-i mai proasta decat Whirpool. Beko (care-i tot una cu Arctic) la fiabilitate sunt mai bune ca Whirlpool. Ti-o spun din experienta si din studii internationale. Am lucrat cativa ani intr-un magazin de electrocasnice ca vanzator si gestionar dar citeste si aici: https://bit.ly/3xb6vEK
Citeste recenzii pe eMag si alte siteuri similare, mergi prin magazine Altex, Flanco sa le vezi. Sunt multe modele, nu toate sunt ok. Uita-te la consum energie electrica, sistem de racire, volum, nivel de zgomot, seriozitatea comerciantului
Arctic și Samsung sunt printre cele mai bune. Am arctic de 12 ani și nu am avut probleme niciodată cu el. Ele s-au perfecționat mult de atunci dar dacă ăsta a fost bun de la început nu m-ar mira ca și aceasta noi sa fie la fel.