E una de tarta de caise dar u ii pui ce doresti du ere nici ou, nici lapte.Apa ulei sare coaja de lamie si portocala faina mirodenii... atat cred vin amestecate toate dar faina si praful de copt la urma.BAFTA!
Ingrediente prajitura cu mere :
* faina 100 gr.
* zahar
* margarina 60 gr.
* trei mere
* scortisoara
Modul de preparare:
Prajitura cu Mere – Amestecati pentru cateva minute faina, margarina si zaharul (jumatate de ligura). Se adauga merele curatate si feliate pe fundul formei, se presara zaharul (o lingura), scortisoara si aluatul. Se coace prajitura la 225 de grade C pana cand se inmoaie merele, iar aluatul devine brun deschis (aprox. 20 de min.)
fundita?
Buna iti dau doar un site: http://www.secretulprajiturilor.ro/prajituri-rapide/
Pai stiu ca suna prostesc dar... Chec la cana (in cuptorul cu microunde) :
-un ou
-3 linguri de lapte
-3 lunguri de ulei
-4 linguri de zahar
-4 linguri de faina
-o jumatate de linguritza de praf de copt
-o lingura de cacao (optional)
Amestecate bine puse intr-o cana (recipient) de preferat unul lunguietz ca iti da pe afara.
Pune compozitia in cuptorul cu microunde la puterea cea mai mare, 4 min.
sper ca te-am ajutat, fundita?
Preferata mea: Tiramisu. In juma de ora e gata si e mmmm delicioasa.
Ingrediente:
2 pachete de 400g de piscoturi de sampanie (o sa folosesti in jur de 600)
2 cutii de mascarpone (500g)
8 linguri de zahar
8 oua
8 cesti de cafea
cacao (pentru pudrat)
2 plicuri "Crema pentru prajituri) (vanilie)
1 plic frisca
(Doza pentru o tava de 36X28 fac eu, orientativ, si sa fie putin inalta cat pentru 2 straturi de piscoturi si 2 de crema)
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se incorporeaza cu zaharul.
Apoi se adauca mascarpone si se incorporeaza.
Bati albusurile bezea separat apoi le adaugi la compozitia de mai sus si incorporezi.
Apoi adaugi cele 3 plicuri si amesteci pana se leaga putin.
Cafeaua o strecori intr-un vas separat. Inmoi piscoturile in cafea si le pui in tava. 1 strat piscoturi+1 strat crema + 1 strat piscoturi + 1 strat crema, iar deasupra presari cacao.
Bagi la frigider si cam in 6-7 ore e gata.
Pofta buna! ^^
Cornulete in doua culori
Publicat în 10 iulie 2008 de Amalia
Cand eram studenta, colega mea de camera primea in fiecare duminica cornulete … Mi-au ramas in memorie deoarece erau foarte interesante prin aspectul lor. M-am hotarat sa le fac, ajutata si de culinar, sa vad daca imi reusesc. Am avut ceva de lucru dar efortul mi-a fost rasplatit pe masura.
Ingrendiente aluat:
1 kg faina
25 gr drojdie
1 plic zahar vaniliat
150 gr unt
aprox 400 ml lapte
3-4 linguri zahar
2 oua
Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca, apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina. Se framanta bine bine pana aluatul se desprinde de pe vas. Se imparte in doua si jumatate se amesteca cu cacao se framanta si se lasa la crescut 1/2 de ora.
Apoi fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 bucati.
Se ia o parte alba si se intinde, apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine, apoi se taie triunghiuri, se pune umplutura care poate fi dulceata amestecata cu nuca, finetti, rahat.Pun poze poate va este mai usor sa intelegeti procedeul de rulare.
Se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit 15-20 min.
Intre timp se face un sirop din 250 ml apa si 150 gr zahar. Se trec cornuletele prin acest sirop si se aseaza pe un platou. Sunt foarte pufoase!
o
o
o
o
• Videolibrărie
• Evenimente
Cornuleţe cu vanilie
Ingrediente: alune, faina, oua, praf de copt, unt, zahar vanilat
publicat in DESERTURI, INTERNAŢIONALĂ, REŢETE
Cu o textură sfărâmicioasă care se topeşte pe limbă, dulci şi aromate, cornuleţele cu vanilie fac parte din clasicele platouri cu prăjituri ale sărbătorilor de iarnă, dar sunt la fel de potrivite alături de o ceaşcă de ceai sau cafea, în orice perioadă a anului. Simplitatea şi puritatea gusturilor care se ascund sub aparenţa inofensivă a acestor cornuleţe delicate le face remarcabile. De neuitat.
Porţii: 60-70 de cornuleţe
Timp de preparare: 90 de minute
Ingrediente:
400 de grame de făină
1 linguriţă rasă de praf de copt
280 de grame de unt
70 de grame de alune crude
140 de grame de zahăr
2 plicuri de zahăr vanilat
1 ou
sare
150 de grame de zahăr pudră cu vanilie
Preparare:
1. Tăiaţi untul cubuleţe. Măcinaţi alunele.
2. Cerneţi făina într-un castron.
3. Adăugaţi praful de copt şi amestecaţi-l cu făina.
4. Adăugaţi untul, alunele măcinate, oul, 1 vârf de cuţit de sare, zahărul şi zahărul vanilat în castron.
5. Amestecaţi toate ingredientele cu mixerul sau cu mâna până când cristalele de zahăr s-au topit şi obţineţi un aluat consistent.
6. Înveliţi aluatul într-o folie şi lăsaţi-l la frigder pentru 1/2 oră.
7. Încălziţi cuptorul la 175 de grade Celsius.
8. Pudraţi suprafaţa de lucru – o masă curată – şi mâinile cu făină.
9. Întindeţi aluatul într-o foaie groasă şi tăiaţi-l în fâşii.
10. Formaţi rulouri cu grosimea de aproximativ 1 centimetru.
11. Tăiaţi ruloul în bucăţi de 6 centimetri.
12. Îndoiţi capetele bucăţilor de aluat spre interior, în formă de semilună.
13. Aşezaţi o hârtie de pergament într-o tavă şi puneţi cornuleţele peste.
14. Introduceţi tava la cuptor pentru 12-15 minute la 175 de grade.
15. Scoateţi tava din cuptor, aşezaţi cornuleţele pe o suprafaţă uscată (de preferinţă pe un grătar) şi, cât sunt încă fierbinţi, presăraţi peste ele zahăr pudră vanilat.
Cornuleţele cu vanilie se servesc reci, alături de ceaiuri, cafele, lichioruri. Se pot păstra în cutii de tablă câteva săptămâni.
Dacă serviţi cornuleţe musafirilor, avertizaţi-i asupra conţinutului deoarece există persoane alergice la alune.
Dacă nu aveţi zahăr pudră vanilat, amestecaţi zahăr pudră normal cu 2 plicuri de zahăr vanilat.
Dacă nu aveţi hârtie de pergament, ungeţi tava cu puţin ulei înainte de a aşeza cornuleţele în ea.
POATE TE INTERESEAZA SI :
Cornulete Franz Jozef
Publicat în 30 decembrie 2009 de Amalia
V-am promis 3 retete de prajituri asa ca ma tin de cuvant cu scuzele de rigoare ca le postez asa tarziu . Prima reteta este de cornulete, o am din caietul mamei mele, sunt foarte fragede si potrivit de dulci. Eu am facut portie dubla pentru ca se pastreaza foarte bine ( am zis sa am si de Anul Nou), voi puteti injumatati cantitatile.
Ingrediente ( scriu cantitatile pentru o portie cu mentiunea ca in poze apar dublu)
280g margarina sau unt
280g faina
25g drojdie ( sau cum scrie mama "drojdie cat o nuca"
1 lingura zahar
2 oua
1 vf cutit sare
coaja rasa de lamaie
Pentru umplutura alegeti ce doriti
in reteta originala se facea un sirop din 1 ceasca apa, 5-6 linguri de zahar si se adauga esenta de rom si 250 g nuci prajite si macinate
eu am pus nuci amestecate cu magiun de prune
si rahat
sau puteti pune nutella
Buun… din 140 g faina, 2 oua, drojdia frecata cu zaharul, sare se face un aluat destul de lipicios care se lasa la dospit 1 ora.
Din 140g faina si 280 g unt se face un bulgaras. Eu l-am impartit in 2 ca am facut portie dubla
Se ia aluatul dospit,
se framanta putin cu faina apoi se intinde pe o planseta cu faina in foaie subtire ( cam ca patura de taietei) si deasupra se pune amestecul de faina si unt. Nu va straduiti sa-l intindeti prea bine ( e cam greu) oricum aluatul se va impatura de cateva ori.
Acum, oare cum sa explic… se imparte aluatul. imaginar in 3, se ia prima parte si se acopera a 2-a, apoi se ia a 3-a parte si se acopera a 2-a. Rezulta o chestie lunga care o impaturam exact ca si pe prima. Sper sa va ajute pozele.
Se intinde si se aduna ca mai sus de 4 ori, FARA PAUZA si apoi se intinde o foaie subtire care se taie triunghiuri in care se pune umplutura. Lucrati doar cu faina.
Coacem cornuletele in cuptorul preincalzit la foc mic timp de 10 minute.
Cand se rumenesc putin sunt gata.
Le trecem caldute prin zahar pudra si le asezam pe platou.
Pfff.2 oua.separat galbenusul de albus.albusul frecat cu 2 cescute de zahar.esente,apoi pus galbenusul...2 cescute ulei si 4 cescute faina.le faci bilute.le turtesti. faci forme.ce vrei tu...dar ies super fursecuri.pup
fuunda?
Ingrediente
Zahar 400 g
Faina alba calitate superioara 245 g
Cacao pudra 75 g
Praf de copt 1.5 lingurite
Bicarbonat de sodiu 1 lingurite
Sare 0.5 lingurite
Oua 2 buc
Banane 2 buc
Apa 240 ml apa calda
Lapte 120 ml
Ulei fara miros 120 ml
Esenta de vanilie 1 buc 1 fiola
Ciocolata neagra/amaruie 200 g
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli) 170 ml
Unt 14 g 1 lingura de unt
Preincalziti cuptorul la 180 grade, sau o temperatura medie pentru cei fara termometru la cuptor.
Mixati intr-un bol toate ingredientele uscate - faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, cacao si sarea.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 1
2
Intr-un alt bol pisati bine bananele.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 2
3
Adaugati ouale si amestecati cu un tel.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 3
4
Adaugati apa calda, uleiul, laptele si esenta de vanilie - mixati bine cu telul.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 4
5
Apoi adaugati ingredientele uscate la cele umede - amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase. Va iesi un aluat mai lichid si uniform.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 5
6
Ungeti cu unt sau ulei o tava adanca de cuptor - eu am folosit una rotunda cu diametrul de 28 cm. Puteti sa folositi si una dreptunghiulara de maxim 23x33cm.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 6
7
Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor pentru 40-45 de min.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 7
8
Este gata dupa ce o testati cu o scobitoare. O scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 8
9
Dupa ce s-a mai racit i-am scos si peretii detasabili - asa este gata de ornat cu crema de ciocolata.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 9
10
Acum pregatim crema de ciocolata.
Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-un bol mai mare si adanc.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 10
11
Puneti intr-o cratita smantana dulce si untul, lasati pana incepe usor sa fiarba - mai amestecati cu telul si stingeti. Nu o lasati sa fiarba, doar sa ajunga la temperatura de fierbere.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 11
12
Turnati amestecul asa fierbinte peste ciocolata bucatele - amestecati cu o lingura de lemn sau paleta pana se dizolva complet ciocolata in amestecul de smantana cu unt - va rezulta o crema de ciocolata uniforma si lucioasa.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 12
13
Apoi bateti bine amestecul cu mixerul la viteza mai mare - crema se mai uniformizeaza si devine mai pufoasa.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 13
14
Turnati crema peste blatul racit si o nivelati cu cutitul sau lingura. Eu am folosit o paleta din aceea pentru a orna torturile.
Puneti prajitura la rece sa se intareasca putin crema.
Prajitura cu banane si ciocolata - Pas 14
15
Se poate servi imediat ce s-a mai intarit putin crema. Delicioasa cu cafea, lapte sau ceai - pentru amatorii de ciocolata si asa, fara nimic
Pofta Buna!
ana1626 întreabă: