Prajitura cu ciocolata. Sau placinta cu mere, dovleac...prune. Sau capsuni cu zahar sau ciocolata. Banana cu zahar sau ciocolata. CELE MAI RAPIDE
Buna!
Iti recomand o reteta speciala de
CHEC DIPLOMAT
Ingrediente:
1 pachet piscoturi de sampanie (400 g.)
4 oua
300 g. zahar
2 pliculete zahar vanilat
500 ml. lapte
750 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida vegetala
10 foite gelatina sau 20 g. gelatina granule (2 pliculete)
3 banane, bine coapte
2 conserve cocktail de fructe tropicale (o conserva are 425 g.)
Se pregatesc doua forme de chec, care se tapeteaza cu folie transparenta de bucatarie. Se deschid conservele de fructe; se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa la scurs (Te sfatuiesc sa lasi deoparte bucatile de banana, deoarece sint foarte tari si au un look si-un gust ciudat).
Se desfac piscoturile. Se inmoaie, scurt, in siropul de fructe scurs si se aseaza la baza si pe laturile formei, vertical, unul langa altul. Se taie dupa inaltimea formei.
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Se lasa sa se hidrateze timp de aprox. 10 minute, timp in care ne ocupam de crema :
Se pun ouale, intregi, si zaharul intr-un castron si se bat cu mixerul pana cand compozitia se deschide la culoare (cca. 2 minute). Se adauga apoi laptele, se mai mixeaza de cateva ori, si se transfera totul intr-un vas, la bain-marie. Din momentul in care compozitia se incinge, se lasa pe foc 8-10 minute, amestecand usor. Cu cateva secunde inainte de a scoate vasul din apa clocotita, se adauga gelatina, bine scursa de apa, si se amesteca energic. Se lasa crema la racit.
Se bate frisca, dar nu foarte tare (in felul asta, crema iese mai pufoasa) si se amesteca cu crema de oua rece. Se adauga fructele bine scurse si taiate in bucatele, bananele, proaspete, taiate felii si resturile de piscoturi…varfurile taiate mai devreme.
Crema se toarna in ambele tavi, "tapetate" cu piscoturi, se niveleaza si se lasa la frigider minim 3-4 ore, sau peste noapte, ca sa se inchege bine.
Te pup!
Fursecuri, 1 ou, o ceasca de zahar, o ceasca de ulei, 2 cesti de faina si ceva arome ce-ti place sau ce ai prin casa, le amesteci, pui cu lingurita pe tava (cam o lingurita compozitie) si deasupra poti pune de ornament o stafida, bucatica de nuca, de aluna, sau coaja de portocala taiata bucatele. sa nu le pui foarte aproape in tava ca cresc. 5-10 minute la cuptor, temperatura potrivita - le urmaresti, ca fiecare cuptor cu ale lui daca vrei poti sa le si lipesti cate 2 cu ceva gem intre ele sau daca ai vreo crema preferata mai groasa, sa nu curga. rapid, usor, bune-bune, merg cu ceai, cu lapte, cu cafea sau singurele. pofta buna!
Clatite. Capsuni cu zahar sau ciocolata.Placinta cu mere sau dovleac sau prune.Banana cu ciocolata sau zahar.Si prajitura de ciocolata. Funda?
CHEC
Ingrediente-5 oua, 10 linguri de zahar, 10 de ulei, 10 linguri de faina, un pliculet praf de copt, 2 linguri de cacao si optional coaja rasa de la o lamaie sau portocala.PREPARARE -se bat oualele cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se adauga uleiul, faina, praful de copt si coaja de portocala, dupa care se toarna in forma pentru copt. Apoi intr-un vas se pun 4-5 linguri din compozitia obtinuta impreuna cu cacaua.se amesteca si se toarna peste compozitia din forma.Se pun la cuptor la 170 de grade timp 25-30 min.Il poti servi ca si chec, sau il poti folosi ca blat de tort cumparand o crema din comert.Este reteta mea preferata eu il folosesc mai mult ca blat de tort.Este bun, usor de facut, economic si rapid.
Siiimo întreabă:
FataAmintirilor întreabă: