| Valentinaldoilea a întrebat:

Zilele astea a plouat puternic, in aversa. Si am o problema: imi curge apa din balconul de sus, prin niste crapaturi in plafonul balconului, crapaturi in planseu. Ce pot face ca sa opresc asta?

Răspuns Câştigător
| ALGator a răspuns:

Eu as curata tencuiala pana la beton in zona afectată. As aplica o amorsa, apoi as injecta cu pistolul hidroizolant flexibil. Apoi tencuit si vopsit la loc.
Nota bene.
"Tencuiala" nu e bun hidroizolant.
Ai problema si cu profilul metalic de inchidere a balconului. Un balcon închis și neventilat acumuleaza condens.

18 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Poti doar sa iei legatura cu proprietarul balconului, tu nu ai voie si nici nu te intereseaza sa-i repari lui casa. In acelasi timp el este dator sa intretina si repare sa nu te tortureze pe tine. Daca nu da rezultat traseul este -administratie -instanta.

| Valentinaldoilea explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Sint niste chiriasi neinteresati si indolenti. Proprietarul e undeva in strainatate.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru Valentinaldoilea):

Toti beneficiem din toate partile de tot felul de avantaje de la viata. Buni si aia indolenti decat nimic, daca nu ar fi nimeni nu ai avea chiar deloc de cine te lua. Daca nu dau curs la indemnul tau scris prin scrisoare recomandata la repararea balconului bucllucas ai de furca dar nu ai stat. Intre timp ia legatura cu administratorul, afla nr proprietarului si suna-l. Daca aia nu au forme legale zi mersi, e in avantajul tau. Nu isi doreste nici proprietarul nici ei bucluc. Orice situatie este va fi treaba de durata. Vezi ca vine toamna si ninsoare acusi, nu vrei sa curga turturi.

| ALGator a răspuns:

Depinde...
E bloc de inchiriat sau proprietate.
Daca e proprietate se poate face o sesizare la comitet sau firma de intretinere tehnica. Defectiunile din exteriorul apartamentului cad in raspunderea asociatiei. Bineinteles, de discutat amiabil, adica care este cea mai simpla solutie. Nu e vorba de a trage pe cineva la raspundere in primul rind. In functie de cum arata, poate ca o remediere e simpla.
Din intrebare nu rezulta. Curge apa din balconul de sus in balconul tau sau in apartamentul tau? E o deosebire importanta.
In primul rind, in balconul de sus se face un control. Apa in mod normal se evacueaza continuu printr-o mica teava sau mai multe (vezi balconul propriu). Teava trebuie sa nu fie infundata, apa de pe ea sa nu se prelinga in balconul de jos (se poate rezolva cu un dispozitiv). In plus, apa de pe balcon trebuie sa circule liber spre teava de evacuare (garguie) si sa existe si panta in acea directie.
De multe ori balcoanele "românesti" se tin blocate cu obiecte si resturi care impiedica apa sa isi ia circuitul normal spre scurgere.
Chiar daca exista fisuri in planseul balconului de sus, daca apa poate curge spre teava de evacuare, ea nu va mai avea acelasi "chef" sa intre si in fisuri. Asta inseamna 90% mai putina apa scursa. Se poate completa cu astuparea meticuloasa a fisurilor din balconul de sus cu silicon transparent (pentru aspect).
Incepi insepctia la propriul balncon ca sa imaginezi ce poate fi defect la cel de sus.
Prin amiabilitate se poate aranja cu "vecinul neglijent" sa se faca remedieri simple dar eficiente la balconul de sus. Poate vecinul e si el multumit daca se face remedierea.
In general, dezordinea si harababura de pe balcon favorizeaza problemele.

| Valentinaldoilea explică (pentru ALGator):

Tu crezi ca daca vecinul avea grija si intretinea apartamentul, eu mai aveam probleme? Nu face nimic si nici nu vrea sa faca. Recent, blocul (a, da, proprietate) a fost anvelopat. Vecinul nici nu a lasta sa se intre in balconul sau sa-i izoleze peretii. De platit, s-a platit (nu din banii lui). Mai e ceva de comentat?

| ALGator a răspuns (pentru Valentinaldoilea):

Eu nu cred nimic :-)

Asa este. De aia voiam o remediere prin partea mea de balcon.

Hidroizolație pe dedesubt...
Nu rezulta dacă scurgerea afectează balconul sau și apartamentul.

Doar balconul, din fericire. Dar ma tem ca lucrarea sa nu fie facuta neinspirat si sa dirijeze apa in apartament. Decit asa, mai bine stau cu balta in balcon.

Sa nu fie o inclinatie sau altceva ce duce pe pereti si in camera.

Hidroizolație pe dedesubt nu se face.
Se poate identifica daca curge prin fisura si umple fisura cu silicon. Rezistă 2-4 ani. Riscul e ca apa ia alta cale, ghici pe unde.
Daca apa se prelinge pe la exteriorul balconului s-ar putea fixa o "buza" de tablă care sa o faca să se prelinga in exterior. O cirpeala.

Plângere la comitet... etc.

Comitetul nu face nimic, am incercat, le-am aratat suvoaiele de apa.
Ei, bine, de riscul ala ma tem. Multumesc pentru sfaturi.

Da, video explică.

| ALGator a răspuns:

Vorbește cu cei de la mapei.ro să-ți recomande un smac hidroizolant, o metodă și un meseriaș. Sint drăguți și au produse bune.
E vorba de făcut o cirpeala dar cu bun simt
http://www.mapei.com/RO-RO/mobile/product-sublines-list.asp?IDLinea=129

Crapaturile au aparut dupa ce tot ei au lucrat ceva in balcon si au batut puternic in "podea". Geamurile sunt mereu deschise (cu plasa de muste) asa ca nu e problema cu condensul. Le inchid doar pe timpul ploilor sau noaptea la inghet. Multumesc pentru sfatul cu mapei.ro. Am sa iau legatura cu ei sa vad ce spun. Toate cele bune!

| mihai24silus a răspuns (pentru Valentinaldoilea):

Salutare, nu stiu daca intrebarea mea initiala a fost postata, scuze daca ma repet: au am aceeasi problema si as aprecia daca imi poti scrie cum ai reusit sa rezolvi problema scurgerii fara a interactiona cu vecinul de deasupra. Ce modalitate, ce materiale ai folosit. Orice informatie, cat mai detaliata, link catre produsele folosite, etc... Multumesc!

| Valentinaldoilea explică (pentru mihai24silus):

Iata ca nici eu nu am intrat de mult timp pe aici.
Nu am rezolvat in nici un fel. De cate ori ploua, curge apa si la mine. Ca de la robinet. Parca mai multa decat daca nu ar fi inchis balconul.
Cu cei de la Asociatie nu rezolv nimic, sunt cam ne...pasatori.
Ma gindesc sa pun un tavan fals din ceva impermeabil si care sa iasa in afara ca o streasina. Astfel, apa se va scurge in afara. Daca nu ma mut intre timp.

| ALGator a răspuns (pentru ALGator):

Eu as curata tencuiala pana la beton in zona afectată. As aplica o amorsa, apoi as injecta cu pistolul hidroizolant flexibil. Apoi tencuit si vopsit la loc.
Nota bene.
"Tencuiala" nu e bun hidroizolant.
Ai problema si cu profilul metalic de inchidere a balconului. Un balcon închis și neventilat acumuleaza condens.