| Aberdeen a întrebat:

Buna!
Vineri la ora de desen, venise vorba despre anime-vorbeam cu o colega despre asta, sau cam asa ceva-si doamna profesoara ne-a intrebat CE INSEAMNA ANIME.
Am apucat sa-i spunem doar ca reprezinta un gen de animatie japoneza, dar ea deja incepuse sa rada si sa spuna ceva de genu' "Ah, daca e vorba de desene nici nu mai vreau sa aud"

Nu-mi prea bat capul cu asta.Nici nu voi mai incerca sa-i explic, dar ma deranjeaza oamenii care inteleg gresit sensul acestui cuvant.Ce spun aici?!? Inteleg gresit pentru ca nici macar nu au habar ce inseamna cu adevarat...

Vi s-a intamplat vreodata ceva asemanator? Ce parere aveti despre asta?

12 răspunsuri:
| 六兆年と一夜物語 a răspuns:

Mereu mi se întâmplă. Pentru mine acele persoane nici nu-mi merită atenţia dacă se apucă să judece astfel. Adică dacă până şi adulţii (şi mai ales adulţii, de fapt) consideră că-s desene, apăi pe mine mă doare-n anus de ei. Dintre toţi adulţii, numai profa de română nu şi-a dat repede cu părerea...
Deci aceste persoane îs de tot râsul după mine.

| Aberdeen explică (pentru 六兆年と一夜物語):

Bine ca nu sunt singura care gandeste asa laughing

| ryuu a răspuns:

Hey.
Sunt sigur ca majoritatea fanilor anime, au intalnit asemenea persoane. Aici depinde si de persoanele respective, daca sunt deschisi la altceva (ceva nou pentru ei) sau sunt incuiati la cap.
Oarecum ati gresit cand i-ati spus ca este un gen de animatie, parerea mea, ar fi trebuit sa spuneti ce este o forma de arta japoneza.winking Poate asa i-ati fi trezit un interes.
Iata ce propun eu in asemenea situatii.
Explicati acelei persoane ce este anime-ul.
O forma de arta japoneza, adresata pe categorii de varsta (uneori si pe sex) si incorporeaza toate genurile cinematografice.
Dupa, invitati (sau propuneti) acea persoana sa urmariti un Live-Action:
ex:
Death Note,
Honey and Clover (J-Drama)
Boys over Flowers [(K-Drama) nume original: Hana Yori Dango ]
Playful Kiss [(K-Drama) nume original:Itazura na Kiss ]
Lista poate continua.
Daca vedeti ca-i place acel film/serial, propuneti sa urmariti si anime-ul.
Sau sa urmariti un anime din genul Horror sau alt gen ce nu este adresat copiilor sub 16 ani.
Eu personal am avut ceva asemanator cu maica-mea si matusa-mea. Prima data am urmarit impreuna "Honey and Clover" (era la Animax), (fara sa-si dea seama ) au urmarit "Boys over Flowers" (pare-mi-se la Euforia).
Dupa le-am spus ca serialele au la baza un anime si le-am explicat detaliile ce inseamna anime-ul cu adevarat. Bineinteles nu au inceput sa urmareasca anime-uri (la greu) dar spre norocul meu au acceptat faptul ca anime-ul nu este un desene animat.

A, mi-am adus aminte. Data viitoare la ora respectiva, aduceti-i aminte profesoarei de "desenele animate" (de fapt anime-urile): Candy-Candy, Heidi, Sandy Bell.winking
Mult noroc!winking

| Aberdeen explică (pentru ryuu):

Multumesc de raspuns!

| ryuu a răspuns:

Cu mare placere.winking

| neca a răspuns:

Dap, am patit si eu asta, m-am obisnuit cu faptul ca uni oameni nu pot lua in serios animeurile doar pentru ca le asociaza cu desenele pentru copiii

sunt ignoranti fata de ce e un anime si nici nu vor sa inteleaga ce e de fapt un anime

| Aberdeen explică (pentru neca):

Daca ar vedea macar un episod din Death Note spre exemplu, nu m-as mira sa spuna ca animele sunt interzise studentilor.
Deci nu-i poti multumi niciodata.

| nurckye a răspuns:

Anime = japonezarie

| XxXLoL1xXx a răspuns:

Wow...aud asta chiar de la mama mea laughing dar si de la multe alte persoane, eu pur si simplu nu ii bag in seama, nu prea cred ca merita importanta conteaza ce iti place tie nu altora...eu si la 40 de ani o sa vad animeuri crede-ma laughing

| Aberdeen explică (pentru XxXLoL1xXx):

Cu asta sunt norocoasa:mama si inca o colega inteleg destul de bine aspectul asta.
Dar, cum ai zis si tu, conteaza ce imi place mie-nu altora.
Multumesc de raspuns! happy

| Copildeciocolata a răspuns:

Si profa mea este la fel de handicapata... poate sunt surori sau este aceeasi persoana -_-. Hai s-o tundem cu masina de tuns iarba si sa-l pune pe Chuck Noris sa-i dea cu cimagu in cap laughing. Eu sigur o sa-i scuip in cafea laughing

| Copildeciocolata a răspuns:

Si profa mea este la fel de handicapata... poate sunt surori sau este aceeasi persoana -_-. Hai s-o tundem cu masina de tuns iarba si sa-l pune pe Chuck Noris sa-i dea cu ciomagu in cap laughing. Eu sigur o sa-i scuip in cafea laughing