Păi desenele animate în general au o poveste banală și acțiuni simple.Nu se pune accent pe desenare detaliată și sunt făcute în special pentru mintea copiiilor.Adică nu s-ar face un desen animat horror unde e mult sânge și etc...cât despre anime...păi animeurile pot fi de mai multe genuri, desenare detaliată cât mai artistică.Au o poveste mult mai interesantă(unele)pentru că am văzut și animeuri cu niște povești oribile fără nici un sens. Evident e plăcerea mult mai mare când vizionezi un anime pentru că seamănă mult cu viața reală. Relația dintre personaje este mult mai vizibilă.
Sunt tot feluri de genuri de la drama la romance și de la horror la comedie.Eu personal mă uit la animeuri pentru că sunt ceva gen my world și chiar simt că trăiesc cân văd un anime nu la propriu dar trăiesc intensitatea din animeuri și mă țin mereu în suspans.
Hey!
Una dintre diferente (cele mai importante) este adresabilitatea.
Desenele animate (desene occidentale) se adreseaza (in general) copiilor. Pe cand anime-urile, nu se adreseaza doar copiilor ci si adultilor.
Mai exact, anime-urile sunt categorizate pe varsta si sex(avand denumiri specifice). Iar fiecare categorie, atribuindu-se (in general) genul si tema anime-ului.
- Kodomo (prescurtat) = se refera la anime-urile destinate copiilor (indiferent de sex).
Ex: Pokemon (intre Kodomo si Shonen)
- Shonen = anime-uri pentru baietii intre 10 - 16 ani. Avand (in general) genul Action-Adventure, iar tema Fight, Mecha (roboti), Swordplay, etc.
Ex. Naruto, Dragon Ball.
- Shojo = anime-uri pentru fetele intre 10 - 18 ani. In general pentru aceasta categorie este genul Romance, iar tema este School.
Ex. Sukitte Ii na y o
- Seinen = anime-uri pentru barbatii tineri cu varsta minima 16-18 (neavand o varsta superioar limita). Avand genul Action- Thriller, Horror, etc.; Iar tema este Psychological, Violent, Profanity, etc.
Ex: Ghost in the Shell
- Josei = anime-urile pentru femeile tinere cu varsta minima de 18 ani (neavand varsta suparioara limita). Aici avem genul Romance - Drama, iar teme este Slice of life (aspecte de viata).
Ex: Paradise Kiss, Honey and Clover
Pentru ultimile doua categorii mai au temele de romance (fara conotatie sexuala) intre doua persoane de acelasi sex. Cunoscute in japonia sub denumirea (Shonen-ai, Shojo-ai), dar in SUA (si in general restul tarilor din vestul japonei) au fost folosite alte denumiri:
Yuri - echivalent pentru Shojo-ai
Yaoi - echivalent pentru Shonen-ai
Acesti doi termeni (Yaoi si Yuri) au alta atributie in Japonia, facandu-se referire la anime\manga romance intre doua persoane de acelasi sex ce intretin relatii sexuale.
Tot am ajuns la anime\manga ce au continut sexual. Acest gen se numeste Hentai si este adresat ultimelor doua categorii (Seinen si Josei) cu varsta minima de 18 ani.
Un anime\manga nu are doar un gen, ci mai multe si multe teme.
In general cu prea se tine cont de categorie. Si ma referi ca sunt fete ce urmaresc anime-uri din categoria Shonen (Naruto) si vice-versa (Sailor Moon)
Sper sa te fi lamurit si sper sa nu fi omis ceva.
Diferenta este ca desenele animate sunt pentru copii varsta 1-10 ani si anime sunt pentru adolescenti +18
Diferenta dintre Anime-uri si Desene Animate este ca:
-desenele animate sunt in special pentru copii, iar anime-urile nu numai pentru copii ci si pentru adolescenti si adulti.
( Ex de anime-uri: -copii ( Mermaid Melody, Cardcaptor Sakura, K-on, Tamako Market, Power Puff Girls Z etc. in general cele : Fantasy, comedy, school-life si adventure)
-adolescenti ( Tip Gore/Horror/Action: Mirai Nikki, Higurashi no naku koro ni (kai), Blood C, C3. Tip Action : Code: Breaker, Ao no exorcist, To aru majutsu no index, Dragon Ball, Fairy Tail. Tip Romance/Comedy: Sukitte ii na eu, Kaichou wa maid-sama!, Toradora, Tonari no Kaibutsu-kun. Tip Eechi: High School of the Dead (H.O.T.D.), High School DxD, Kiss x Sis. Tip Tragedy: Vampire knight, Clannad After Story ETC. )
- Adultilor le sunt adresate Hentai-urile ( 18+ ) dar se pot uita si la cele de mai sus.
Anime e tot desen doar ca stilul in care sunt facute personajele si tot ce tine de anime e mult mai detaliat.
Desenele animate pot fi facute ori unde pecad animeurile sunt numai ale japonezilor. sunt multe animeuri care sunt considerate desene animate. ar mai fi si ca animeurile st pentru toate varstele in timp ce desenele mei mult pentru copii dar de asta nu sunt foarte sigura.
Sofffie întreabă:
EmacuVictor întreabă: