Anime = animatie.
Anime-urile sunt animatii specifice japonezilor, diferite de desenele animate.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Anime
Spun ca sunt desene, pentru ca... asa sunt.
Doar povestea din ele le face mai mult de atat.
Anime-urile sunt într-adevăr o formă de animație, dar una prezentă doar în Japonia.
Au o istorie foarte lungă, dar care abia prin 1930 prinde contur!
Dar totuși ce este diferit între un Anime și clasicele Desene? Ei bine cam totul... în Japonia a devenit o piață imensă, așa că s-au adaptat condițiilor, pe scurt sunt făcute pentru orice tip de public, iau o mare parte au restricție de vârstă 17+ sau chiar R+ adică adult, în Japonia devenind o alternativă pentru filme, care acolo au camp pierdut teren și au o piață extrem de mică.
Dar pe lângă o poveste cu content pentru publicul adolescent sau matur, animeurile sunt cunoscute și pentru expresivitatea caracterelor, construind atent câte o personalitate aparte pentru fiecare personaj al lor!
Și evident o grafică mai bună, sunet, iar când vine vorba de actori vocali și trupe care fac melodii de intro și ending... în Japonia sunt mulți chiar mai cunoscuți decât unele vedete independente!
Pe scurt sunt o industrie înfloritoare căreia merită să-i dai atenție, iar eu personal am văzut destule filme și seriale... iar multe dintre ele, cel puțin la capitolul poveste sunt mult sub unele anime-uri și nu cele din gama de top!
Dacă te gândești să încerci și ai nevoie de câteva recomandări pentru început, lasă un reply!
Ei bine singurul aspect pe care il are in comun cu desenele animate pe care le vezi la televizor este faptul ca sunt animatii si nu au actori reali, deci grafica dintre un desen si un anime sunt complet diferite. unele anime-uri sunt create special pentru copii precum Pokemon, Bakugan, dar majoritatea pot fi vizionate chiar si de adulti (unele avand o varsta minima pentru cei care vizioneaza deoarece sunt si anime-uri perverse, horror etc.)
Daca doresti sa te apuci, imi poti da MP si iti recomand cateva in funtie de gusturile tale
Shadow82838 întreabă: