Voi santeti? 15 volume in 2 ore? inseama ca treceti prin manga ca lebada prin apa.
Da se poate citi in 2 ore dar nu vei intelege nimic.
De exemplu 22 de volume mi a lua o saptamana sa citesc.
Ceea ce vreau sa spun este in functie de povestea din manga si cat de complicat e (dialog intre personaje, grafica...).
Un alt exemplu este manga Team Medical Dragon
http://miauti.blogspot.ro/2012/03/team-medical-dragon.html
unde mi a luat 2 saptamani deoarece cumprindea tehnici medicali.
Daca zici ca sunt 15 volume si sunt in engleza, cred ca iti va lua o ora daca citesti mai incet, iar daca citesti mai repede poate cu zece minute mai putin. Oricum bafta!
Este imposibil sa citesti 15 volume in 2 ore, in 10 minute e imposibil. Nici macar in 11 ore, deoarece indiferent de cat de mult iti place acea manga, este un moment in care pur si simplu te plictisesti. Depinde cat de repede citesti tu si cat de bine intelegi engleza si desenele, fiecare are propriul ritm.
Sa nu faceti confuzia intre volume si capitole, un volum are in medie 9 capitole, 15 volume ar avea atunci 135 capitole. Un capitol in engleza, daca nu-l citesti fugitiv si te uiti atent la fiecare scena, iti poate lua 10 min, atunci 135 cap ar dura 22 ore 30 min; bineinteles, daca poti citi un capitol lejer in 5 min, va iesi atunci jumate din atat: 11 ore 15 min.