| lary1399 a întrebat:

Tocmai incerc sa desenez o manga si imi place mult cultura japoneza asa ca ma gandeam sa mai imprumut chestii din ea. Cine imi poate explica cum e cu scoala? In multe anime-uri, am vazut ca au elementary school, middle school si high school. De la ce varsta se intra la fiecare si cati ani de studiu are fiecare?
Va rooooog!

6 răspunsuri:
| Gekkō a răspuns:

Hello. Liceu se face din clasa a 9-a pana in a 12-a (3 ani), iar majoratul se face la 20 de ani. Cam atat stiu despre scoala japoneza. Eventual stiu ca au scoli de pregatire sau scoli cu program mai prelungit dupa orele principale, cei ce merg.
Si eu sunt pasionat de tot ce inseamna Japonia.
Chiar desenezi manga? Te apreciez pentru asta, nu oricine poate.
Succes!

| lary1399 explică (pentru Gekkō):

Mersi! Vreau sa desenez manga asta de mai multi ani, are la baza fictiunea si am fost mai mereu speriata ca nu o sa-mi iasa. Acum ceva timp am gasit ceva de genul ca scoala incepe in aprilie si se termina in martie. Asta inseamna ca astia nu au vacanta de vara?

| Gekkō a răspuns (pentru lary1399):

Eh, eu am citit undeva ca e altfel, nici nu mai stiu. Au vacante, chiar mai multe, dar mai scurte.
Acuma, nu te poti lua dupa ce zic toti din auzite si scriu pe internet.
Daca ai incredere in tine, o sa reusesti, dar, ia-o ca pe o joaca de copii, si vezi ce-ti iese.

| pumba875 a răspuns:

Mult noroc cu mangaul tau! cel mai bine ar fi sa te documentezi din carti sau de pe net ca sa fi sigur ca nu o sa scrii vreo tampenie in manga.winking

| lary1399 explică:

Oare ar fi mai bine sa ma iau dupa sistemul scolar din Romania? Va iesi putin cam ciudat avand in vedere ca o sa scriu in engleza (ador engleza) si o sa mai folosesc din cand in cand modul japonezilor politicos de a vorbi (cu -sama si altele de genul).

| lary1399 explică:

Mdaaa... Am cautat in vreo cinci site-uri si au un sistem foarte aiurea: Sistemul de invatamant nipon are o structura 6-3-3-4 (adica 6 ani scoala elementara, 3 ani gimnaziu, 3 ani liceu si 4 invatamant superior). Anul scolar incepe in aprilie, si cel putin in licee si universitati este structurat in 2 semestre, cu vacante de 6 saptamani in perioada de vara, una de anul nou si 2-4 saptamanii vacanta de primavara, de sfarsit de an scolar. Cu toate acestea, raportat la restul lumii, studentii japonezii sunt nevoiti sa faca o multime de teme in aceste perioade.