anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebare adresată celor care aspiră să devină artişti manga.
În primul rând,nu sunt în măsură să judec pe nimeni şi nici să spun că visurile nu pot deveni realitate,dar să fim serioşi! Poate unii dintre voi chiar vă doriţi asta,vă permiteţi şi ştiţi că veţi reuşi şi nu vă daţi în spectacol spre deosebire de alţii,şi atunci înţeleg şi vă doresc mult noroc! Dar am observat că mulţi dintre voi priviţi crearea unei manga ca pe ceva banal şi uşor de realizat,dar aveţi măcar cea mai mică idee în ce constă,cât de mult timp va trebui să sacrifiaţi? Până acum nu am vrut să spun nimic legat de asta,pentru că nu aveam destule argumente,dar aseară am găsit in sfârşit argumentul suprem, si acela:programul unui artist manga:http://media.tumblr.com/......qz4rgp.jpg
Şi întrebarea mea este:încă vi se mai pare uşor să creaţi o manga?
(am împărtăşit o opinie şi am pus o întrebare; sper că nu am jignit pe nimeni cu asta şi nu voi primi răspunsuri răutăcioase, dar asta este inevitabil...)

7 răspunsuri:
| Miauti a răspuns:

Da dar exista doua modalitati de a crea o manga.
1. sa faca parte dintr-un grup cum e CLAMP
2. sa fie independent

http://miauti.blogspot.ro/

| Gray77 a răspuns:

Bine,uite,creatori astea de manga fac bani din desenele lor de aia isi sacrifica tot timpul, nu zic ca e usor si eu incerc sa realizez un manga, dar eu lucrez la el cand am timp pentru ca nu treaiesc din asta ca marii creatori, daca cineva va dori sa faca din asta jobul lui de viata vor fi anumite consecinte pentru ca nimic nu e usor...in legatura cu cei care considera asta simplu si banal nu au nici macar cea mai mica idee cat de greu e, asta daca vrei sa faci un manga reusit, lasa-i sa vorbeasca atata timp cat ei nu au habar, argumentele tale vor fi fara sens pentru ei.
Pentru a realiza un manga reusit e nevoie de multa munca, rabdare si talent.

| birdie14 a răspuns (pentru Gray77):

Înţeleg,Eu mă referam la cei care chiar cred că pot să îşi facă un viitor din asta.Dar dacă crearea unei manga este pentru unii doar un hobby atunci eu nu am nimic de comentat.
Să ştii că sunt sunt mulţi creatori de manga, din Japonia care nu fac bani din asta.Chiar dacă au reuşit să convingă o revistă sau o editură să le publice munca, asta nu înseamnă că manga respectivă va avea neapărat succes şi creatorul va deveni faimos, sau va câştiga bani.
Şi sunt de acord cu tine, pentru a crea o manga necesită mult timp şi dedicare.

| Gray77 a răspuns (pentru birdie14):

De acord,unii creatori fac manga doar din placere nu vor ca munca sa le fie platita,ceea ce este de apreciat,dar daca unii vor sa isi faca un viitor din asta vor reusi doar daca le place intr-adevar sa creeze manga,atunci vor putea sa depaseasca toate consecintele. Daca chiar se vor dedida acestui lucru,atunci timpul nu va fi pierdut pentru ei, nu va mai inseamna nimic.
Pentru ce-i care realizarea unei manga este un hobby, in timp daca vor avea ocazia sa publice acel manga poate vor ajunge si ei creatori cunoscuti, si se vor dedica mai mult.Eu duc lipsa de timp, pana la un anumit moment cand imi doresc sa petrec mai mult timp lucreand la manga, asta bineinteles in vacanta de vara.
In concluzie daca ai pasiune si te dedici intr-adevar poti realiza un viitor din placerea ta.

| birdie14 a răspuns (pentru Gray77):

Sunt în totalitate de acord cu tine.Mult noroc cu acea manga ^.^

| Gray77 a răspuns (pentru birdie14):

Iti multumesc.

| AnimeBoy45 a răspuns:

Daca vrei sa incepi sa faci manga trebuie sa fii sigur deoarece inseamna sa iti sacrifici tot timpul