| AlinaCurca a întrebat:

Stiu ca s-a mai pus intrebarea asta de cateva ori, dar caut ceva putin diferit. Vreau niste recomandari de anime-uri de dragoste, dar, (cum sa explic), sa aiba putina maturitate, personajele sa nu aiba 15-16 ani, sa fie la prima dragoste in liceu, cum sunt cam toate animeurile. Ca referinta, ceva asemanator cu Itazura Na Kiss, desi si acesta incepe in liceu.

Răspuns Câştigător
| ayosmdk a răspuns:

Hanasakeru Seishounen... dar cred ca e la liceu ( ma rog, nu merge la liceu. E cam complicat dar s-ar putea sa iti placa )

Kobato - baiatul e la facultate si fata nu merge la liceu... deci banuiesc ca l-a terminat.

Otome yokai zakuro

Romeo x Juliet

Earl and fairy - nu este deloc cu viata de liceu. Fata are cunostinte in domeniul " zanelor " si ajuta un baiat sa devina conducatorul lor, saua sa ceva... Foarte dragut.

Hakuouki - Are romantism in sezonul 2... Dar si primul e super. Este unul dintre animele mele preferate.

Shinrei tantei yakumo - nu are multe momente romantice dar e super. Sunt amandoi la facultate.

Saiunkoku monogatari - actiunea se desfasoara in trecut, unde femeile nu erau tratate egal cu barbatii. O fata este rugata sa de vina logodnica imparatului pentru a-l " cuminti " pe acesta laughing Foarte amuzant si interesant deoarece personajul feminin este puternic si independent

Skip beat - Personajele sunt destul de mature, avand in vedere ca locuiau singuri, se intretineau singuri...

Cam atat stiu happy

13 răspunsuri:
| ryuu a răspuns:

Daca faci referire la "Winter Sonata", da este in coreeana. Deoarece are la baza un serial k-drama. http://myanimelist.net/anime/4189/Winter_Sonata/

Revenind la subiect. Iti propun.

- Natsuyuki Rendezvous
- Honey and Clover (2 sez)
- Hana Yori Dango
- Paradise Kiss
- Nodame Cantabile (3 sez)
- Sakamichi no Apollon
- Rec

Vizionare placuta!

| AlinaCurca explică (pentru ryuu):

Multumesc pentru raspuns, promit sa le verific cat de repede pot.

| Never4ever a răspuns:

Clannad. Are doua sezoane Clannad si Clannad After story.Primul sezon este cu o mica iubire ce se infiripa in liceu iar in al doilea personajele termina liceul, isi fac o viata impreuna, o familie. Ti-l recomand

| Amiira a răspuns:

Anime-uri sunt o arta,una in care se pune suflet, doar asa reusesc sa ne "atinga inima", si ne raman intiparite in minte. Daca vrei arunca o privire aici pentru cateva: http://anime-ro-sub.ro/

| PikaPiku a răspuns:

Incearca Winter Sonata. Poveste incepe in liceu, dar se continua si cand acestia sunt maturi.

http://a-kage.info/anime/winter-sonata/

| AlinaCurca explică (pentru PikaPiku):

Da, arata bine. Si cam ce caut. Doar pentru ca sunt o nenorocita, se termina fain? Nu vreau sa plang daca moare vreunul sau ceva. Si eu plang mult. happy

| PikaPiku a răspuns (pentru AlinaCurca):

Sa sti ca mai pe la inceput va fi impactul mai mare, cu o asa zisa moarte. Nu stiu daca ti-ar placea sa dau prea multe detalii, dar este aproape ca o telenovela. Eu am plans la el fiindca este dramatic, si apare la un moment dat o situatie groaznica pentru cuplul din poveste, posibilitatea ca ei sa fie frati. Finalul sa stii ca este foarte original, este unicul anime la care am vazut asemenea incheiere, dar o sa vezi tu singura daca te hotarasti sa il vizionezi. happy

Ok, m-ai facut curioasa tare

Nu creeeeed. Anime-ul asta este in coreeana?

| Stil a răspuns:

Daca vrei ceva mai matur...
Incearca 'Nana'. Eu zic ca va fi potrivit. Este super.
"Paradise Kiss' s-ar putea sa-ti mai placa. Este unul din preferatele mele.
Vizionare placuta happy

| AlinaCurca explică (pentru Stil):

Nana am vazut, nu e prea matur, o sa caut despre celalalt. Multumesc pentru raspuns.

| Stil a răspuns (pentru AlinaCurca):

Cu mare placere happy
Cred ca acum am inteles mai bine la ce te referi. Acum nu stiu cat de 'matur' ti se va parea Paradise Kiss, dar eu zic ca merita vazut. Adica, mie mi-a placut foarte mult happy
Poate ar mai fi 'Clannad' si 'Clannad After Story' care sa-ti placa. Oricum, povestea incepe in liceu, dar continua la maturitate, sa zic. Insa, nu m-as mira daca l-ai vazut deja.
Acum, am auzit ca 'Nodame Cantabile' ar mai fi ceva interesant. Eu sincer nu l-am vazut inca. Are ca genuri Comedy, Drama, Music, Romance, Slice of Life, Josei. Are vreo 3 sezoane. De asta zic, avand Josei, poate iti va placea happy
Oricum, am sa mai caut anime-uri de genul si daca gasesc, iti spun happy
Vizionare placutahappy

| AlinaCurca explică (pentru Stil):

Multumesc mult pentru efort, Si Clannad-urile le-am vazut, mi-am luat portia de plans happy.