| Mosotti a întrebat:

1 - Ce credeti ca se intampla daca antrenezi creierul zi de zi cu chestii cat mai complexe?
2 - Unde credeti ca s-ar putea ajunge daca deloblochezi intreaga minte?

O sa dau parerea mea intai, si apoi sa vedem si parerile voastre daca vrei:

1 - Eu zic ca daca antrenezi creieru cu lucruri cat mai complexe, poti printe experienta si sa cunosti, intelegi chestii complexe, sa faci chestii complexe cu usurinta.
Insa nu poti depasi limita genetica a inteligentei, adica o antrenezi doar in limita aia, ca daca vrei sa treci mai sus, nu vei mai intelege oricat ai exersa si oricat ti s-ar explica, si gata, te-a blocat.

Adica poti sa faci doar cat ti se permite sa faci ca si prag de inteligenta.
Ca asa toti ar deveni savanti, toti ar deveni ingineri de top ca sa ia bani multi.

2 - Daca am deschide intreaga minte nu stiu ce s-ar intampla, nici nu stim de fapt cat e deschisa si cat nu, ce se zice sunt doar banuieli, poate am fi mai destepti.
Ca poti fi destept tot cu 2 % din minte deschisa, cum poti fi prost tot cu 2 %, deci nu se stie daca depinde neaparat de cat din minte folosim, cat de zona respectiv folosita de ce calitate e.
Ca si memoriile, la aceiasi dimensiune una are 4 GB, alta are 512.

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ne folosim tot creierul, faza cu 10% este o porcărie, un mit, iar Einstein avea creier de femeie cu o treime ma mic decât un barbat obișnuit, nu contează mărimea creierului, nici nr de neuroni, nici mărimea creierului per kg, astea sunt mituri

| Mosotti explică (pentru RAY):

Da, conteaza nr de neuroni, de fapt cam asta conteaza, densitatea de neuroni si calitatea lor, ca aia fac toata treaba.
Ei au zis ca am folosi 10 % poate ca au vazut ei cate zone-s aprinse si cate nu, si au dedus ca ale slab active nu-s folosite, dar ele pot merge f bine si asa la ritm slab si nu vezi ca ar fi zona prea activa.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Elefanți au mai multi

Depinde in ce zone au mai multi, conteaza si zona, ca daca aveau mai multi ca noi in zonele care trebuie, erau mai inteligenti ca noi si deja ne dominau de mult, vorbeau, aveau scoli, etc.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Ai un creier antrenat.
2. Ce vrei să spui cu - s-ar putea ajunge-? Adică să ajungi undeva cu mintea ta? Unde? Ce înseamnă să deblochezi mintea? De ce crezi că este din start blocată? Dar mintea cum o definești?
Insa nu poti depasi limita genetica a inteligentei. Ce e aia limita genetică? De ce nu o poți depăși?
si gata, te-a blocat. Cum te-a blocat? Cine te-a blocat?

| Mosotti explică (pentru sadrian46):

Am zis unde s-ar ajunge, adica la ce nivel ai ajunge, ce ai putea face, ce putere de intelegere ai avea.

Pai te-a blocat, ca daca ai o limita a nivelului de inteligenta, nu poti mai mult de atat, nu o poti depasi.
E ca si cum vrei sa sari in gard de 5 m inaltime, orice ai face, nu poti.
Iar altul daca ar avea niste picioare mai elastice poate ar putea, e doar un exemplu.

| relian a răspuns:

1-nu se intampla nimic
2-nu ajungi nicaeri

Il antrenezi cu ce anume? Creierul functioneaza pe baza de informatii,tu dacai dai informatii rasufalte,ori deja stiute,ce vrei sa proceseze,nimic,asa cum am zis.
Omenirea a mers inainte si este unde e astazi din cunostinte in cunostinte,n-a existat un om sa se nasca,apoi sa stie totul de la inceput si pana in prezent. Daca crezi basme de astea deja o dai in religie,numa la aia Sefu stie tot laughing

Daca ai deschide intreaga minte,adica? Sa inteleg,tu nu gindesti cu toty capu? Omul foloseste tot creierul,de nu ar fi asa ala s-ar fi micsorat,organismul nu tine bucati de care nu are nevoie laughing deci tot creierul functioneaza la intreaga lui capacitate.

Daca te uiti la filme de alea fantastice,le mai si iei de bune,e bun si asa rau.
Memoria nu are dea face cu inteligenta, daca un computer are memorie ce spui tu GB, MB aia nu inseamna ca acel computer face mai multe, pentru ca procesorul este ala care proceseaza nu memoria, aia doara da la mina informatii procesorului.

Deci creierul omului functioneaza la cit este el, mai destept decat esti acu nu cred ca o sa fii cu nici un fel de antrenament.De era asa lumea ar fi arata altfel.Tu nu vezi ca lumea e deja in prapastie, gindesc astia de astazi ca aia de la inceputuri laughing

| Mosotti explică (pentru relian):

Cam ai dreptate, nu ajungi nicaieri, insa macar ajungi sa faci f usor si ok chestiile pe care le-ai exersat, de ex daca exersezi la mate, ajungi sa faci multe probleme repede, prinzi experienta in acel domeniu, macar atat.

Si exact asa am zis si eu, mai destept decat esti, nu poti fi, ca aia e limita.
Gandesc multi ca la inceputuri ca asa e mintea genetic facuta, natura nu ne-a vrut prea destepti, ci doar sa cautam ocazia sa avem contact cu cat mai multi potentiali parteneri de sex opus in vederea cuplarii sa facem naturii copii.
De acolo vine...inclinatia majoritatii catre panarama, cluburi, baute si asa mai departe.

Si ai sa observi asta la barbatii alfa si femeile alfa (alea f frumoase).

| UnderPressure a răspuns:

Ajungi la limita genetică de care ai vorbit.
Te-ai cuplat cu Rozenn? La ea mai vedeam din astea.

| Mosotti explică (pentru UnderPressure):

Cum sa ma cuplez cu Rozenn cand e singurul user care are ignore de la mine?! Ma tot ataca aiurea cum ma vedea, am lasat-o cat ma amuza, cand m-am plictisit, am zburat-o, cum scriam undeva, cum comenta tampenii.

Plus ca ea nu punea astfel de subiecte, ea punea aia cu deghizari, cu ce ar fi daca te-ar descoperi cineva, cu duble personalitati, daca te-ai prinde de adevarata fata a cuiva, etc, iti dadea scenarii, si ne intreba aia si ailalta, altfel de subiecte nu punea nicaieri.

Asa zic si eu, ajungi la limita genetica, nu ai cum altfel. Si olimpicii, se descopera inainte ca inteleg f rapid chestii f complexe.

| UnderPressure a răspuns (pentru Mosotti):

Poate că are ignor de la tine dar iți urmărește întrebările. Îmi place femeia asta, te vrea și gata! În locul tău nu aș scăpa ocazia.winking

| Mosotti explică (pentru UnderPressure):

Nu stiu daca urmareste intrebarile Rozzen (nici nu stiu daca mai e pe aici0, si daca le mai vede daca are ignore, nu ma are la prieteni (i-am dat eu unfriend) si nu stiu cum vede unde si ce postez, mai ales ca mai rar pun intrebari.

Nu ma vrea (bine, stiu ca ai glumit), nu ma suporta ca am zis adevarul cu relatiile si ca am zis ca fizicul e cheia principala, probabil ca este in cauza si fizicul o impiedica sa fie placuta de vreun alfa frumusel.
Nici n-as vrea un asemenea om nici daca m-ar vrea.
Ma ataca si public ca sa-si verse frustrarile crezand ca ma supar eu.
Am tolerat-o ca ma amuza maxim cum se enerveaza, de aia i-am si acceptat cererea de friend, ca ea mi-a dat cerere.

Dar dupa un timp am zis ca gata ca deja nu mai vreau, daca ma amuza mai departe, o lasam sa zica mai departe.
Asta este, ca un om frumos fara probleme si realizat nu se razbuna pe altii aiurea.
Si nici un om urat si nerealizat tot nu se razbuna daca are cap, ca stie ca asta nu ii rezolva problemele.

Dar sa vad si partea buna, e corect ca mi-a apreciat unele raspunsuri.

Are cineva problema si traume, exista psiholog, nu merge, accepta viata aia, ca nu e nimeni de vina pentru viata aia a lui nasoala.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Aia are scrinofrenie cu personitati multiple

Nu stiu ce schizo are, dar are probleme mari de caracter in primul rand, ca am vazut si schizo si de toate, oameni care stiu sa respecte, sa discute cu un om.
Boala e boala, caracterul e caracter.