| AlexDorinel a întrebat:

1.Cu cine votati la alegeri peste 15 zile? eu votez cu usr+ ca s cei Mai democratici si eu sustin democratia, jos comunism

2. Putem sa votam si oameni in senat sau cv de genul? Sau doar partidul

40 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Cred ca USR. Cu PSD nu am votat si nu voi vota, cu PNL la fel, partidul lui Basescu nici atat, a lui Ponta nu, UDMR-ul nu ma reprezinta, la ecologisti este si deputatul "mitraliera" si Vanghelie, Serban Nicolae etc. toata pleava; deci nu prea am cu cine.

| AC4S4 a răspuns (pentru Freya1):

Pai cu siguranta vom lua sfaturi de la o persoana care se informeaza de pe Antena3, sustine persoane fara perspective de viitor (Mircea Diaconu - in afara de slogan n-a avut nimic in campanie).
"Alege an de an oameni corupti si infecti si dupa tarastete pe străzi în lacrimi cu pancarda în mână ca te fura." - Va amintesc ca aceia care au iesit impotriva lui Dragnea sunt cei care nu l-au votat.

Oricum, cred ca e bine ca nu mergeti la vot. Ca am impresia ca daca ati merge, ati oscila intre PSD si AUR. Degeaba va dati apolitici, ca stie toata lumea ca toti astia impotriva votului sunt electoratul preferat al PSD.

| Freya1 a răspuns (pentru AC4S4):

Eu nu tin cu nimeni daca nu te-ai prins.Nu am mers si nici nu voi merge la vot.Nu sunt interesată de politică si nici nu începeam polemici pe subiect daca nu comentați la comentariul meu pe care puteati sa il ignorați pur si simplu cum fac si eu cu voturile voastre an de an.
Nu ma uit la tv si nu urmăresc viata politicienilor.Imi apar chestii despre viata lor din cand in cand pe net, sau m-am interesat de ei atunci cand stiam ca sunt alegeri sau alte chestii, deci nu îmi pasă in general pentru ca vad cum se trăiește și ce legi si idei am si sunt lămurită.
Lasă că mai sunt Printre cei ce ies in strada si oameni ce i-au votat si dupa nu le- mai convenit.Ca asta e sloganul României "Ma duc la vot ca sa pot sa ies in strada sa ii dau jos".Păi nu ii mai vota frate.Ca multi ce l-au votat si pe Iohanis si acum il f...t in gura.
Nu mai lungesc subiectul ca nu isi are rostul.Ma bucur ca va bucurați ca nu merg la vot, dar o sa salvez intrebarea asta si la un timp după alegeri o sa mai discutam prin comentarii din nou sa va vad cat de fericiti ve-ti fi si cat de mult va schimbat vouă viata ca a-ti mai băgat la niște bocotani si alti bani in buzunar cand voi rămâneți tot asa.Ca e ca si cu fotbalul, indiferent ca a castigat echipa cu care țineți voi sau nu, înafara de bucuria de moment sau dezamăgire nu câștigati nimic.

Pai eu gandesc asa. Banii aia oricum vor merge la cineva, locurile din parlament oricum vor fi ocupate de cineva. Fie ca e prezenta la vot de 70% sau de 10%, nu conteaza.
Merg sa votez pentru un parlament mai bun decat cel actual.

"Eu nu tin cu nimeni daca nu te-ai prins." - Pai mi-ati dat doua nume, Diaconu si Vadim. Adica zona PSD-ista care crede in existenta unui stat paralel si zona nationalista care ne vrea separati de restul tarilor (AUR). Diaconu, Vadim, Ciolacu, Olguta, Ponta sunt toti la fel de toxici pentru tara.

Nu ti-am spus că i-am votat, ti-am spus că i-as fi votat.Si nu poti sa compari perioadă în care candida vadim cu cea de acum.Sau candidatul independent (ca diaconu asa a fost cand am vrut eu sa il votez) cu celelate partide.
Probabil ca tu, ca si alti vreti sa votați raul mai mic, ceia ce aiurea dar și imposibil in acelaș timp.Pentru ca degeaba va promit ei marea cu sarea ca sa ii votați daca dupa ce sunt votați tot acelaș lucru il fac ca si astealalti.
Iti spun o chestie.Nu zic ca poate un om ce vrea sa candideze nu e de treaba, sau bun in ce face.Dar devine foarte slab o date ce urca pentru ca ii e frica de interlopi (ca ei conduc de fapt tara din umbră).Aia o dată ce ai urcat in rang, te ochesc si te iau cu ceva la mana, iar daca te temi, iti plac bani mai mult decat e cazul Si nu esti un om puternic ce are vană sa riște nu ai ce cauta sa candidezi.
Sunt două categorii de oameni ce ajung in functii inalte, cei ce sunt prostanaci si pe care îi pot manevra interlopi ca pe păpuși.Ori cei ce sunt deja interlopi sau santajibili ca sa conduca tara spre binele mafiotilor. Si care sunt aia? Cei pe care îi votați voi ca ii vedeti des pe la tv cu gura mare.Cei ce se taras prin scandaluri? Cei ce sunt foarte cunoscuți si au ajuns sa apara pe ici colo cu gura mare.Nici de cum unul ce sta in banca lui.
Era o vorba "prostul se pune in fata ca sa il vada lumea, deștepți sta in spate sa vada el lumea."
Ce face președintele de cele mai multe ori? Aproba sau dezaprobă anumite legi.O dată ce il strânge cineva cu usa el semnează.
Sau se mai plimba dintr-o țară în alta ca si papitoiu ne băgat în seamă ca pe ai noștri nu ii remarca nimeni oricum.

Am vazut un citat recent de la un profesor universitar. Zicea ca nu votam pentru a ne rezolva vietile. Ci pentru a proteja libertatile si a mentine legalitatea.

Eu lucrez in mediul privat. Nu ma intereseaza populismele lor cu pensiile, nu calatoresc nici atat de des incat sa am nevoie urgent de sutele de kilometri de autostrazi.
Daca le vor face, foarte bine. Eu momentan merg sa votez impotriva PSD. Pentru ca am avut 4 ani foarte instabili din punct de vedere politic si economic din cauza lor ca tara. Nu merg sa votez ceva supereroi, ca nu exista. Vreau doar liniste si moderatie.

Poti sa votezi împotriva cui vrei tu, ca nu tin cu nici unul.Dar daca nu tin cu nici unul mi se pare o prostie sa votez totusi. Daca eu nu am incredere ca punand-ul pe x in functie chiar ajuta (Nu pe mine neapărat, dar face un bine) mai bine nu il votez.

Pai nici eu nu tin cu nimeni. Nu vreau sa "pun pe X in functie", ci sa-l tin pe "Y" la departare de acea functie.

Păi si daca x e ca y ce rezolvi?

Atunci il aleg pe z, si tot asa pana epuizez toate literele si imprumut si de la chinezi.

Pana acum nu mi s-a intamplat. Depinde prin ce intelegeti "la fel". Ca are un om 2-3 scandaluri care sunt aprinse de Antena 3 cand au nevoie de scandal sau ca are un om 2-3 dosare penale nu mi se pare acelasi lucru. E clar ca ala cu 2-3 dosare penale trebuie tinut departe de acea functie.

Dar sa spunem ca, dintr-un anumit motiv, suntem in cazul in care avem doar doua optiuni. Daca cele doua sunt egale, la virgula. Atunci pui stampila pe amandoua.

Dar, repet. Din 1990 nu am fost intr-o astfel de situatie ca tara. Avem mereu vreo 6-8 partide pe care putem pune stampila. Asa ca, de unde faza cu "x e ca y"? si daca spuneti ca toate-s la fel, schimbati placa ca s-a blocat.

Întrebări similare