| Jorgibusn029 a întrebat:

1.De ce soțul si sotia sau iubitul/iubita se priviesc în ziua de azi ca niște simple piese de schimb?

2.De ce partenerii nu mai sunt ridicati la rangul de partener de viață și mai degrabă sunt priviti ca niste piese uzuale?

3.De ce unele femei sau barbati promit iubire adevarata apoi fac total invers?

4.De ce nu mai exista acea iubire adevarata?

5. De ce de la o simpla ceartă unul din parteneri renunta fără a-și mai da interesul pentru a reforma din nou relația?

20 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ai avut dezamagire in dragoste, asa-i?
Ce ai scris aici sa stii ca nu sunt reguli general valabile.

suntserios
| suntserios a răspuns:

1. Pare o prejudecata a ta. Nu cred ca asta e realitatea.
2. Idem 1.
3. Aici e posibil ca dinamica societatii de azi sa faca mai usora schimbarea. Practic e mai simplu si mai usor in ziua de azi sa schimbi partenerul daca lucrurile nu merg.

| Jorgibusn029 explică (pentru suntserios):

Nu cred ca e normal sa iti schimbi partenerul ca pe șosete pe motiv că nu este bun, sau cand partenerul are câteva defecte.
Dacă te lasa planetara la masina nu cred ca pentru o planetara te apuci sa schimbi masina, te duci repari masina si ai facut-o. La fel si cu partenerul dacă are defecte le reparati impreuna si mergeți mai departe în relație nu renunțați.Nu e corect, si e absurd
Societatea ne-a învățat foarte prost, în general feminismul modern a ajuns de priveste bărbatul ca pe o simplă piesa de schimb uzuală.
Datorită feminismului căsniciile în ziua de azi nu mai rezista.
Cum sunt astea tinere intre 18-40 de ani, rar sa aiba casnici de lunga durata.Motivul as crede eu ca e plictiseala, rutina.Defectele care parteneri le menționează unul altuia sunt doar niste motive, folosite ca scuza pentru a-și justifica infidelitatea, si plictiseala fata de partener parerea mea.Nu e normal sa renunți la cineva dupa ani de relație în care ai petrecut clipe frumoase cu acel om în viata ta, pe motiv că te-ai plictisit si vrei altceva.Nu mi se pare corect, atunci când ti-ai da si Viața pentru partenerul tau, iar el pe la spate, te înșeală si nici macar nu ii pasa de sentimentele tale.

| suntserios a răspuns (pentru Jorgibusn029):

Motivele pentru care schimbi partenerul pare ca le-ai definiti tu dupa niste conditii probabil care nu au nicio legatura cu realitatea.

Stii, exista unele defecte care nu se repara.
Stii, exista unii oameni care nu sunt dispusi sa repare ceva la ei.

Atat timp cat tu critici si încerci să repari pe cineva cu morală asa nu o sa reușești niciodată sa schimbi pe cineva.Fiecare avem defecte, si nu vad un motiv de a-ti justifica despărțirea prin aceste defecte ale partenerului.
Un om care e împlinit emoțional si primeste iubire si atentie din partea partenerului ma refer în cazul bărbaților, se va schimba de la sine dacă există o comunicare amplă între cei doi.Cu siguranta exista si acei oameni foarte încăpățânati si orgoliosi nu ii punem la socoteala si pe ei, dar vorbesc de ceilalți care sunt buni din toate punctele.
Si nu cred ca exista defecte atat de mari în care să te determine sa renunți la partener.
Exclud infidelitatea fiindca asta nu e un defect, e o alegere cu buna stiinta nu e ca si cum te-ai murdărif si esti mizerabil, doar faptul ca esti mizerbail e un defect, dar nu atat de mare incat sa nu poata fi reparat.
Alte defecte nu cred ca ar mai fi în așa fel încât să determine pe cineva sa aleaga despărțirea.
Cu siguranta cand cineva va alege despartirea acolo a apărut alt partener în peisaj.
Niciunuia dintre parteneri nu le place ideea de a rămâne singuri pana nu exista altcineva în peisaj. Un bărbat sau o femeie ca d alege despărțirea o alege fiindca a găsit pe altcineva în locul lui/ei. Nimeni nu sta singura doar de dragul de a sta singur.Nimanui nu ii place sa stea singur. Cand o femeie sau un bărbat iti baga defectele tale în față e clar ca acolo exista si a 3 persoană

Ce ti se pare ca nu are legatura cu realitatea?

Faptul ca tu vorbesti dintr-o singur experienta probabil personala. Asta nu are legatura cu realitatea.

Dar la urma urmei... de ce eu X trebuie sa ma chinui sa schimb pe Y o viata intreaba? Adica eu X nu am dreptul la fericire langa altcineva care chiar vrea sa se schimbe?

Nu exista defecte atat de mari incat sa te determine sa renunți la partener. Cand unul din parteneri ii dă în cap celuilalt cu defectele lui e clar ca acolo a murit iubirea si a apărut a 3 persoană în peisaj. Nimanui Nu ii place sa fie singur/ă. Doar cineva care ami are si alte optiuni e tentat/ă sa renunte.

Cum sa nu existe defecte asa mari incat sa renunti la o relatie toxica? Exista o groaza.,

Orice defect se pare repara mai putin infidelitatea pentru ca aia este o alegere

Gresit.

Violenta verbala sau fizica nu se poate repara. Si nici nu merita.
Lipsa respectului pentru partener si intimitatea.
Gelozia excesiva si controlul.

Ai idee cate femei sunt prinse in astfel de relatii?

Se poate repara si asta cu multă comunicare, măi putin dar se poate. Orice om își mai iese din fire

Nu exista.
Un barbat care da fizic intr-o femeie pe care sustine ca o iubeste nu mai ai ce corecta la el. Si nu merita sa mai corectezi la el.

| J0B0MAT a răspuns:

Astea sunt toate frustrările tale pe femei.Realitatea e alta, și femeile și bărbații pot face lucrurile astea, dar asta nu înseamnă că toți fac asta, ci doar o anumită parte.
Tu ai avut ghinionul să dai peste astfel de femei, dar cu siguranță și tu ai greșit cu multe, nu te cunoaștem noi, dar din ce se vede, ideile astea de frustrat sunt un prim defect care îndepărtează pe multe.

| Jorgibusn029 explică (pentru J0B0MAT):

Tot ce zic asa este, si nu cred ca are legatura cu frustrările mele.Nu sunt absolut deloc frustrat.
Dar astăzi bărbații si femeile sunt niște piese de schimb unii pentru altii.Nu mai exista dragoste adevarata.Nici cand intervine rutina nu ar trebui sa renunți la partener sau sa fi infidel/ă. Iubirea si confortul psihic sunt mult mai importante.Cand iubești nu renunți, pe niciun motiv oricare ar fi acela.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Jorgibusn029):

Nu e deloc așa cum zici, e doar părerea ta. Un adevăr general este acela că nimeni nu e la fel, oricât de frustrat și idiot ai fi trebui să realizezi asta.

| StoicAnalysis a răspuns:

Deformare cognitiva. Generalizezi situatia.

| LordCristobal a răspuns:

Iubirea adevarata apare dupa varsta de 30 de ani, pana la 30 de ani oameni sunt mai tentati sa iaba cat mai multe experiente sexuale.

| adryang78 a răspuns:

De unde ai tras concluzia asta? happy Poate că tu ai trecut prin astfel de experiențe, dar asta nu înseamnă că așa se întâmplă în general.
În orice relație, cu timpul, se instalează rutina, iar acea scânteie de la început pălește. Abia atunci se vede dacă relația s-a bazat pe atracție fizică eronat interpretată ca dragoste, sau pe sentimente solide, adânci, pe respect etc. Un cuplu care se desparte de la o simplă ceartă n-a avut niciodată legături sentimentale solide, relația nu s-a fundamentat pe o bază solidă, ci doar pe aparențe greșit interpretate.

| painecuzahar a răspuns:

Cand a existat iubire adevarata? Cand te maritau parintii cu cine voiau ei pentru avere? Niciodata nu au fost oamenii mai asumati ca acum, acum putem spune ca exista casatorii din dragoste, inainte nu se punea problema de asa ceva.