Salve! Sfarsitul lumii = apocalipsa = cand va dori Bunul si iubitul nostru Dumnezeu! Tot ce trebuie sa facem este sa avem rabdare, sa ne indreptam si sa facem ceea ce este bine placut Lui! Un crestin adevarat, cu frica de Dumnezeu, este pregatit tot timpul, pentru ca nu stie cand va veni clipa. Cel mai bine am face sa invatam din "Pilda celor zece fecioare". Cititi-o cu mare atenie si bagare de seama:
http://www.crestinortodox.ro/......-patimilor
"Sfarsit crestinesc vietii noastre, fara durere, fara rusinare, in pace, si raspuns bun la Infricosatoarea Judecata a lui Hristos, sa cerem". — cu privire la ultima rugaminte din cadrul ecteniei cererilor, savarsita in cadrul Sfintei Liturgii, parintele Florin Botezan, de la manastirea Dervent, afirma urmatoarele:
"Ultima cerere ne pregateste pentru momentul trecerii din aceasta viata, moment esential in existenta noastra pentru ca in starea in care ne va afla sfarsitul, in aceea vom ramane in veci. De aceea ne rugam ca sfarsitul nostru sa fie crestinesc, impreuna cu Hristos si marturisind credinta in El. Constienti de neputintele noastre cerem ca sfarsitul sa ne fie fara durere, fara o durere fizica mai presus de puterea noastra, dar mai ales fara durerea de a ne vedea lepadati de Dumnezeu. Ne rugam apoi ca sa nu fim rusinati atunci cand se vor deschide cartile constiintei si toate faptele si gandurile noastre vor fi vadite, ci sa dam un raspuns bun la Infricosatoarea Judecata. Acest raspuns bun nu e o dibacie avocateasca ci raspunsul unei vieti traite in pocainta cu constiinta pacatoseniei proprii".
http://www.crestinortodox.ro/editoriale/88731-apocalipsa
Citeste si Sfanta Scriptura pentru a te documenta cu privire la acesta problema:
http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/4/Apocalipsa
Numai bine :)
Da,, pai unu: rasare soarele dimineata sta pe cer, o sa ninga, probabil, si seara apune soarele.pe la vreo 16:30-17, si apoi poate vom vedea luna. daca nu, vom admira zapada si vom vedea ca suntem mai batrani. cam asta o sa se intample, nu?
Nu e adevarat! In anul 2012 nu se va intampla absolut nimic special fata de alti ani.Mai nou am vazut ca sfarsitul lumii va veni dupa 2406.Deci...nu o sa mai fie nici oasele din noi atunci)
Se spune ca este sfarsitul unei perioade, "civilizatii" daca vrei, dar in nici un caz sfarsitul lumii. Bineinteles ca au preluat multi informatia si au prelucrat'o cum au vrut ei si astfel am ajuns sa auzim ca in 2012 murim, ni se prajesc creierele, ne catapultam pe marte, facem cunostinta cu extraterestri si se modifica intervalele temporale. Ce naiba mai!
Eu cred ca nu o se intample nimic.si daca o sa vina sfarsitul asta e toate au un sfarsit
Mai tare ma tem c o sa imi cada lustra din sufragerie in cap si am sa mor decat de 2012:-JNumai Dumnezeu stie
Stai linistit, au mai fost speculatii pe aceeasi tema, ca vom disparea la eclipsa din '99, apoi pe 06-06-2006, apoi alinierea planetelor din 2012...Numai Dumnezeu stie ce se va intampla iar daca totusi am disparea in 2012, atunci ar trebui rescrise istoria si mai ales Biblia, nu crezi? In Biblie scrie ca nu vom muri decat atunci cand va vrea Dumnezeu!
Da... intrucat si stiinta si anumite persoane sustin ca in anul 2012 ceva se va intampla... daca cercetam cu atentie cum a fost varmea Potopului si vremea Rastignirii Mantuitorului vom vedea ca cineva stia de aceste evenimente mai naite de a se intimpla dar viata avea curs normal...asa ca ceva se va intimpla. Oricum noi oameni se cuvine sa fim pregatiti adica sa ne cercetam pe noi insine sa mergem sa ne spovedim si sa ne straduim sa nu mai gresim.Sa citim Biblia numai cu binecuvintarea duhovnicului... nimic fara binecuvntare, sa tinem cont ca Apocalipsa nu este carte canonica (adica nu se fac interpretari de catre oricine din ea...) sa citim cu atentie cap. 24 Matei... sa intelegem versetul 15... sa stim ca impreunarea dintre doua persoane de acelasi sex nu dau nastere la nimic deci daca toti ne impreunam asa numai pentru placeri trupesti cu timpul pamintul se va pustii...LIBERTATE LIBERTATE OARE DE CE NU PUTEM NOI SA-TI VEDEM GRANITELE...
Ciprian Ionut întreabă: