| FirstState a întrebat:

3 barbati se duc la un hotel unde tariful este de 30 euro camera pe noapte. Fiecare barbat plateste cate 10 euro.
Receptionera realizeaza ca o camera costa doar 25 euro, asa ca roaga unul dintre angajati sa returneze 5 euro celor 3 barbati.
Angajatul nestiind cum sa imparta cei 5 euro la 3, hotaraste sa dea inapoi fiecaruia cate un euro, iar el sa-si pastreze restul de 2 euro.
Asa ca fiecare barbat primeste inapoi cate 1 euro, de aici rezultand ca fiecare a platit pentru camera 9 euro, in total (9 euro * 3 barbati) 27 euro.
Adunand cu cei 2 euro ce i-au ramas angajatului, totalul este 29 euro.
Unde este un euro?

Alegeti unul dintre raspunsurile de mai jos...
1. acest 1 euro a disparut prin logica matematica
2. si pe acest 1 euro l-a luat tot receptionerul
3. acest 1 euro n-ar disparea daca s-ar transforma cei 5 euro in alta valuta, si s-ar obtine o suma ce poate fi impartita la trei
4. acest 1 euro care nu respecta regula adunarii este chiar exceptia care confirma regula
5. acest 1 euro nici nu exista

5 răspunsuri:
| Alleee18 a răspuns:

Daca e sa o luam logic:25 euro camera+3 euro returnati+2euro de la receptioner=30 euro.
Intrebarea e formulata ciudat.
Iar daca ar fi sa aleg dintre raspunsurile tale:cred ca 1.Acest euro a disparut prin logica matematicalaughinglaughing

| kate68 a răspuns:

Pai teoretic 24 / 3 = 8, deci fiecare a dat 8 euro!, nu 9! si lol, 25-24 sau 9-8=1 => 1 euro este restul, deci eu aleg raspunsul nr. 2 ( Si pe acest euro l-a luat angajatul). Receptionerul s-a ales in acea zi cu 3 euro. Sau am gandit eu prost si a doua solutie ar fi raspunsul 1. , si totusi cred ca ai formulat si tu intrebarea gresit. m-ai bagat in ceata. daca fiecare ar fi dat 9 eur asta insemna cum ai spus tu 9 * 3= 27 dar camera costa 25 deci 27-25= 2 pe care i-a luat angajatul. si 30-27=3 pe care i-au bagat cei 3 barbati inapoi in buzunar.
In fine, sunt cam confuza, poti sa-mi trimiti rasp. prin mesaj ca pur sh simplu m.a luat cu dureri d cap, cum naibii de unde 1 euro. ma duce la var 5. rolling on the floor

| Laya a răspuns:

laughing Acest 1 € nu a disparut prin nicio logica matematica, ci calcularea de la sfarsit e gresita ...Cred ca ai incurcat tu operatiile matematice...tongue
30-5+(1+1+1+2)=30 tongue
30 € (dati prima data)-5 € (care le sunt intorsi) +3€ (cate 1€ de fiecare) + 2€ (ramasi angajatului) = 30€

| PreetyGirl a răspuns:

Eu aleg varianta 5
5. Acest 1 uro nici macar nu exista