Este vorba despre o femeie, Vitoria Lipan, care pleaca impreuna cu fiul ei in cautarea sotului care plecase in urma cu cateva luni pentru a vinde niste oi si nu s-a mai intors acasa.Aceasta umbla din sat in sat, han in han, pana ce ajunge intr-o localitate unde ii gaseste cadavrul sotului ei si se razbuna pe tovarasul de drum a lui Nechifor(sotul Vitoriei), cel care l-a omorat.
Baltagul este un roman minunat care poate fi citit la mai multe paliere: roman politist, roman psihologic. Ti-l recomand cu caldura, mai ales ca nici nu e foarte gros. Il vei citi pe nerasuflate.
Sincer mie nu mi-a placut...prefer cartile de aventura cu o actiune mai complexa, cel mai mult imi plac cele cu amerindieni, ma fascineaza cultura lor
Eu iti recomand sa citesti tu personal cartea. Este un roman interesant, mie mi-a placut.
Da, e unul din romanele pe care le-am citit de placere si nu din obligatie. E politist, aventurier, psihologic, foarte complex, interesant si starneste mereu curiozitate urmatorului moment.
Ti-l recomand, o sa iti placa.
Si... intre noi fie vorba: nu are foarte multe pagini.
L-am citit dar nu prea mi-a placut... e mai interesant sa vezi filmul... dar trebuie sa il citesti pentru teza daca esti in clasa a 8a... si nu te speria ca ai de citit un roman... in clasa a 9a o sa ai destule
Acu depinde daca ti iti plac romanele politiste e interesant ca e un fel de roman politist
La citit fata mea in vara si e interesant.Ar fi bine sa il citesti iti va fi de folos si in viitor.Bafta.
Si eu l-am citit prin clasa a 8a si mi-a placut foarte mul ca pana atunci citisem doar carti cu final fericit asta se termina cu crime cu bataie citestel super buna cartea a fost primul roman care nu ma plictisit
Anonymus101 întreabă: