| MistarGoGu a întrebat:

A cunoscut cineva scotieni! *( locuitori din Scotia )? Locuieste cineva acolo? Este mit sau realitate ca sunt " zgarciti " / stransi la punga?

2 răspunsuri:
| lucianMKSro a răspuns:

Se spune că scoțienii sunt zgârciți din cauza stereotipurilor și a glumelor istorice care au circulat de-a lungul timpului. Scoția a avut perioade dificile din punct de vedere economic, iar oamenii au fost nevoiți să fie economi și atenți cu resursele puține pe care le aveau. Dar ca în cazul oricărui stereotip, este important să nu generalizăm.
Am 2 prieten scoțieni. Unul născut, crescut și care locuiește în continuare în Glasgow și unul care s-a mutat în altă țară de vreo 10 ani. Ambii sunt foarte ok și dimpotrivă foarte generoși (fac cinste cu bere cand mergem în pub). Cel care locuiește în Glasgow, insistă când mă duc în Marea Britanie să îl vizitez și să stau la el. Deci eu din experiența, ce-i drept limitată, pe care o am aș zice că nu sunt zgârciți.

Dar ca să ne mai amuzăm...îți spun bancul preferat al pritenului meu care locuiește în Glasgow:
Un scoțian mergea pe stradă având în buzunarul de la pantaloni o sticlă de scotch. Se împiedică, cade și simte un lichid prelingându-se pe picior. Speriat, exclamă: "Doamne, sper să fie sânge!"

| RAY a răspuns:

Depinde de ce inseamna zgarciti