Nu am facut, dar te-ar putea ajuta psihoterapia facuta in cadrul unui tratament psihiatru. Fii baiat destept, mergi la esenta: creste stima de sine! Mie unuia imi pari un tip foarte destept; ai vazut ca intodeauna conversez cu tine cu placere. Ca sa cresti stima de sine, trebuia sa ai succese recunoscute de altii, succese obiective cum am zice.
Vezi, am comis un lapsus freudian; am scris fara sa vreau ''trebuia''. Nu trebuia, trebuie! 1. Poti sa te angajezi, de exemplu la Sibiu; cand o sa iti gasesti rostul intr-un colectiv, vei face unele operatiuni care vor fi ale tale, colegii se vor baza pe tine, stima de sine va creste in consecinta. De unde stiu ca ai fi in stare? Stiu eu, imi dau seama; daca nu nimeresti din prima, schimbi locul. 2. Faci o facultate, la stat, cum am facut si eu; mergi pe profil uman, acolo o sa vezi ca gandirea ta e apreciata, stima de sine va creste. 3. Faci ceva la tine in localitate, ceva productiv, depinde ce merge la voi.
Știu persoane care au făcut și i-a ajutat.
Nu are prea mult sens răspunsul pe care îl primești de la x sau de la y pentru că situația ta nu trebuie să fie exact ca situația acelei persoane.
Dacă nu a ajutat-o, poate pe tine te ajută.
Dacă a ajutat-o, poate pe tine nu prea, așa că o să trebuiască să mergi la alt psihoterapeut.