CUM SĂ PROFIŢI DE PE URMA DUŞMANILOR Odată, stând de vorbă cu unul dintre duşmanii săi, regele Hiero l-a auzit reproşându-i că răsuflarea sa este urât mirositoare. Bunul rege, întrucâtva speriat şi amărât, s-a întors acasă şi numaidecât şi-a luat la rost nevasta: „Cum se face că nu mi-ai spus niciodată nimic despre asta?" Blândă şi la locul ei, regina i-a răspuns cu
toată simplitatea şi sinceritatea: „Stăpâne, am crezut că aşa miroase răsuflarea tuturor bărbaţilor." Prin urmare, este limpede că despre neajunsurile noastre cele mai vădite şi mai grave, care sunt cunoscute tuturor, aflăm mai degrabă de la duşmani decât de la prietenii şi apropiaţii noştri. Plutarh, circa 46 – 120 d. Hr.
Nu trebuie sa fi indiferent fata de dusmani, uneori de la ei ai cele mai multe de invatat chiar mai multe decat de la niste prieteni.
Învaţă să te foloseşti de duşmani în propriul tău avantaj. Trebuie să te deprinzi să nu apuci sabia de tăiş fiindcă te tai, ci de mâner, pe care îl poţi ţine fără primejdie. Omul înţelept profită de pe urma duşmanilor mai mult decât prostul de pe urma prietenilor. (Baltasar Gracián, 1601 – 1658)
Nu cred ca dusmanilor trebuie sa le dam replici, trebuie cumva sa te folosesti de ei deoarece dintr-un anumit motiv te dispretuiesc.
Foarte bun raspuns
Trebuie să te deprinzi să nu apuci sabia de tăiş fiindcă te tai, ci de mâner, pe care îl poţi ţine fără primejdie
ce inseamna asta mai pe intelestul meu?
E foarte bine sa nu-i bagi în seamă și să le dai replica doar când se pun pe capul tău serios, adică dacă te freacă zi de zi, trebuie să le cam închizi gura cumva, dacă nu, lasă-i să mănânce c%#@t că e gratis
Cu toată lumea trebuie să vorbim, fie sărac sau bogat ori deștept sai neștiutor ori bun sau rău. Cu toți trebuie să vorbim. Să nu fim indiferenți de cei bârfitori, dar nici să le răspundem, pentru că devenim astfel și noi bârbitori. Le explicăm ceea ce trebuie să facă, cum să facă și cel mai important de ce să facă o anumită chestiune.
Mai degraba indiferent fiindca mereu lumea va fi asa si daca incepi sa dai replica mereu consumi energie de care ai nevoie in alte lucruri care tie iti plac si le poti face mai bine ca cei barfitori
Daca crezi ca poti sa fi indiferent in adevaratul sens al cuvantului si nu doar sa mimezi "indiferenta" as spune ca da, este un lucru bun. Dar daca nu poti sa fi indeferent si trebuie neaparat sa iti aperi propria persoana atunci nu ar fi un lucru bun. Intelegi ce spun?