anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

A fi visător este o calitate sau un defect?

20 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Degeaba visezi, daca nu pui in aplicare, deci ma intreb ce vireaseaza un ingeras? Si eu sunt filozof in vise si realist si imi pun mereu intrebari esențiale, dar ce imi doresc pun in aplicare

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Calitate sau defectul raportat la ce? Este o notiune abstracta.
Nu este nici cum. Este ceva caracteristic oamenilor si atat.

Toata lumea este visatoare, in cep putin un moment din viata. Si asa si trebuie sa fie.

Dar ca raspuns, pentru tine, consider a fi o calitate.

| Mosotti a răspuns:

Uneori e mai bine sa fugim putin de realitate si sa ne mintim, dar riscu este ca atunci cand ne lovim cu capul de o situatie dura, sa avem soc mult mai mare decat daca ne-am fi asteptat de dinainte ca s-ar putea intampla la o adica.

| Simpatic a răspuns:

Depinde daca visul este realizabil sau nu. Unii nici cand dorm nu viseaza, altii traiesc in gunoi si viseaza la lux.
Dupa cum zice teoria pozitivitatii daca gandesti pozitiv atragi lucuri bune, pe scurt si pe cele materiale, deci din punct de vedere al acestei teorii daca te gandesti ca intr-o zi vei fi putred de bogat e un lucru bun si chiar ai sa fii, deci tot din aceasta teorie trag concluzia ca a fi visator este ceva pozitiv.
Dar nu in toate cazurile este ceva bun, depinde si in ce conotatie folosim acest termen de visator, uneori visator este sinonim si cu a fi cu capul in nori, sau prostut.
Desigur ca folosit in alte propozitii poate insemna cu totul altceva.
O definitie asupra careia trebuie sa ne oprim din punctul meu de vedere ar fi urmatoarea :
VISĂTOR= (persoană) care se dedică unui ideal irealizabil...

| Celcestietot a răspuns:

Este o calitate, eu așa văd chestia asta. Tu happy?

| SilentRain a răspuns:

Defect dacă exagerezii
Și realismul e necesar

| Sofer a răspuns:

Mai degrabă o calitate. Nu e defect sa fi visător.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Depinde cat de visator esti si ce visezi. Multe din realizarile stiintei si tehnicii sunt rezultatul unor visari.
Ceea ce stiu sigur este ca visatorii nu sunt buni conducatori, manageri.

| Emma30555 a răspuns:

Eu o vad ca pe o calitate fiindcă oricum se pierde cu cât înaintăm în vârstă. Visător ești mai mult în adolescenta sau când ești foarte tânăr, apoi pe măsură ce trec anii devii mai realist

| Nemessys a răspuns:

Nu exista calități și defecte.
Defecte = lene și lipsa interesului pentru dezvoltarea personala
Calități = alegeri.

E ok sa visezi, dar dacă nu îți atingi visurile sau nu dai 100% pentru a le stinge, o sa mori cu regrete.

Nu e suficient sa alergi după vise, trebuie sa fii mai rapid decât ele.

| CostinAlamariu a răspuns:

Daca visezi un pic si dupa muncesti de te rupi sa-ti implinesti visul atunci e calitate. Daca doar visezi fara sa faci ceva e un mare defect. Depinde cum il folosesti happy

| gemeni6226 a răspuns:

In viziunea mea e o calitate. Deoarece denota fantezie si multe lucruri practice s-au creeat pentru ca o data cineva le-a visat ca a dorit sa aiba asa ceva sau si-a dorit foarte mult ceva in viata dar prima oara a visat la acel ceva si subconstientul lucra si in timp a si realizat acea dorinta.

| oglindasultanului a răspuns:

F util si neapreciat.

| Doarunaltutilizator a răspuns:

Sincer nu cred ca este un defect neaparat dar cateodata mai trebuie sa fim si realisti adica sa ne cunoastem si limitele.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Https://youtu.be/nJ4u4yB4Wk8

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Piesa asta îmi readuce în gând amintirile... Și iar îs visătoare!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Visatorul viseaza calitatile in ceiallti, si "defectul" lui este ca nu poate sa interactioneze cu adevaratii ei.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Orice e defect daca e dus intr o extrema.

| Onisim10 a răspuns:

Calitate, după cum a spus și Solomon, visele apar din mulțimea gândurilor, deci e mai bine sa gândești mai mult decât...

| BecSpart a răspuns:

Calitate, pentru ca. persoanele visătoare au orizonturi largi și sunt deschise la minte.
Defect, pentru ca uneori nu poti fi atent sau să te concentrezi prea bine.
?

Întrebări similare