| GeogG23 a întrebat:

A folosit cineva de aici AI (chat GPT, Gemini, etc.) pentru a se dezolva/ a invata ceva? Daca da, la ce l-ati folosit ca sa va fie profesor?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, il folosesc la scris cod in programare.
ma ajuta mult cu chestii de baza

| relian a răspuns:

Spune multe balarii, nu-i sigur nici pe ce spune chiar daca este corect laughing
Trebuie sa verifici ce spune pe google, iar daca intru pe google la ce sa mai apelez la AI?
Asa ceva gen informativ, ca apoi sa stii unde sa cauti sau ce sa cauti, este bun doar ca indiciu, in rest e praf laughing Daca nu gaseste surse de incredere, se apuca si iti toarna povesti inventate.Ce sa inveti, invata AI de la tine, asa vor, sau asa fac aia softurile astea, zic ca ar invata din interactiunea cu oamenii, dar nu invata nimic, povesti.

Cum sa iti fie profesor un AI laughing ori ca cauti tu pe google informatii, oric a ti le aduce AI care ar fi diferenta ca tu sa inveti?
De fiecare data trebui sa-i spui sa explice simplu, cuvinte simple, dar nici asa nu se pricepe, tot tu il inveti sau ii spui.

Chestia este, daca tie iti merge mintea, atunci intr-un fel iti este de ajutor ca iti aduce informatiile foarte rapid, uneori daca ceri explica si mai simplu, dar nu cum tiai dori tu, dar cum am spus, tu din aceste informatii si explicatii, poti sa intelegi, sa intelegi mai simplu, decat a explicat AI.
Asta daca iti proceseaza capu ceva, daca nu, in cazul asta iti este inutil laughing

| mODIN a răspuns:

ChatGPT mi se pare foarte bun daca ai întrebări și vrei o lămurire, in termeni simpli. L-am folosit mult pentru cercetare, daca citeam ceva într-o carte sau articol, de exemplu, și îmi dădea ceva cu minus, îl întreb pe el și mă lămurește. Că profesor, sa te învețe ceva de la zero, cam dificil...

| GeogG23 explică (pentru mODIN):

De ce? chiar sunt curioasa de situatia asta de a deveni un expert in domeniu pe baza lui.

| mODIN a răspuns (pentru GeogG23):

Nu prea știu în ce domeniu ar merge chestia asta. In istorie, poate, fiindcă acolo accesul ușor la informații îți determina cel mai mult expertiza. Dar pentru ceva mai tehnic, de exemplu o limbă străină, sau soft skills, sau inginerie de orice fel etc. nu-mi imaginez acum cum ar putea fi folosit, pentru că e nevoie de multe exemple în care sa vezi efectiv cum se face un lucru pentru a pricepe.

Nu exclud că s-ar putea, doar îmi e noe mai greu momentan sa îmi imaginez cum.