| Mechanix a întrebat:

Ați observat că de fiecare dată când nu ești de acord cu ceva sau nu îți place ceva și îți exprimi opinia vin niște fătărăi și ți-o bagă p-aia: "fă tu ceva mai bun dacă ești în stare". E clar că IQ-ul ăstora care vin cu astfel te replici poate fi reprezentat prin degetele de la o singură mână. Dar hai să analizăm treaba asta cu fă tu ceva mai bun dacă ești în stare. Dacă eu să zicem că ascult o trupă nouă și zic (pe intrenet, sau unor prieteni sau altor fani de-ai trupei) că trupa respectivă e bună și că îmi place de mor, nu e supărare, ba unii chiar mă felicită că am gusturi în materie de muzică. Dar dacă trupa respectivă nu îmi place, mi se pare o mizerie pe care nu o poți asculta nici la beție și îmi spun părerea despre asta, sar trepădușii pe mine cu eternul argument "fă tu ceva mai bun dacă ești în stare".

Deci, după umila lor părere, ca să poți critica o trupă, trebuie să ai și tu una care să fie mai bună astfel încât să poți să-ți dai cu părerea, dar dacă părerea ta e bună, poți să fii ultimul ratat, să nu fi excelat în niciun capitol, dar tot poți să ai o părere bună despre trupa respectivă.

Hai să vă explic ăstora care nu înțelegeți de ce e o aberație. Pot să am orice părere vreau în calitate de ASCULTĂTOR, că nu trebuie să știi să cânți la chitară, tobe, pian etc. și să te fi urcat pe scenă ca să fii în stare să apreciezi o trupă, d-aia ai urechi. Așa cum în calitate de CITITOR pot să spun că o carte e un rahat, fără să fi lansat pe piață o epopee fantastică alcătuită din 7 volume.

Și încă ceva, eu nu știu să cânt, deci nu mă apuc de cântat, dar am urechi și îmi pot da seama dacă o trupă e bună sau nu, fără să fi trecut prin experiențele lor. Ce vreți să insinuați, că e greu și trebuie să îi apreciem pentru munca depusă, chiar dacă melodiile sună ca o capră constipată de cinci zile? Normal că e greu! Te apuci dacă știi! Nu o să mă vezi pe mine pe scenă când eu d-abia știu 5 acorduri la chitară și în timpul în care schimb între ele, trece lumea prin 3 războaie mondiale. Eu apreciez o trupă, scriitor etc. după produsul finit, nu după greutăție prin care au trecut (adică și ăsta e un fapt de luat în calcul, dar doar atunci când în ciuda greutăților, reușesc să livreze material de calitate, nu leșie pe bandă).

Ce părere aveți despre toată treaba asta și despre argumentul ăsta inept?

10 răspunsuri:
| MiyakoSaki a răspuns:

Ca sa fie ca ei o baga pe aia " fă tu ceva mai bun dacă ești în stare". Esti ca un joc de psihologie.Sunt multi din astia care considera ca ceea ce fac ei este mai bine, mai frumos si mul mai interesant.Defapt sunt doar niste "copii"care vor ca toata lumea sa fie de acord cu ei. Daca iti place chestia aiaa, nu este bine,"ce ma aia? Daca faci aia" ce prost mai esti". Doar critica, critica si atat straight face Sunt mai prosti ca noaptea laughing

| Furculingură a răspuns:

Nu înţeleg de ce vin unii cu replica asta penibilă. Adică dacă asta e părerea mea despre trupă, nu trebuie să simţi tu atât de revoltat încât să-mi arunci un " fă tu ceva mai bun ". Fiecare are dreptul la opinie, indiferent dacă aceasta este ca a ta sau nu.
Mai sunt şi ceilalţi inteligenţi cărora dacă le critici o trupă vin cu ceva gen: " Mai bine ascult Black veil Brides decât Alex Velea".

| Mechanix explică (pentru Furculingură):

Asta cu "mai bine ascult BVB decât Alex Velea" e ca și cum ai spune "mai bine beau zeamă de șosete transpirate decât să beau pișat", când ai la dispoziție apă, cola, bere etc.

| AlexanderAdrian a răspuns:

Pai nu trebuie sa am nici o parere despre o prostie monumentala. In lume exista oameni profesionisti, deci instruiti in mod special, numiti critici, care opineaza asupra artei, muzicii, dansului, literaturii etc.

Acesti critici nu trebuie sa faca si ei activitatea pe care o apreciaza pozitiv sau negativ, cum nici un consumator obisnuit nu trebuie sa faca asta. Din moment ce un artist se adreseaza clar publicului consumator, trebuie sa-si asume faptul ca publicul e cel care decide ce e bun sau nu pentru el, sa aprecieze fiecare daca arta in cauza e de calitate sau nu, samd.

| vocea a răspuns:

Sunt de acord cu primul aspect dezbatut de tine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E acelasi argument ca la "gusturile nu se discuta". In realitate trebuie sa ai cu cine sa le discuti. Daca n-ai nu le discuti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Sunt de acord cu primul aspect dezbatut de tine(nu trebuie sa ai o trupa a ta (sa fi fan ...sau sa fi membrul unei trupe) ca sa poti COMENTA (adica sa ai o PARERE/OPINIE personala asupra CALITATII(in functie de gusturile personale in materie de muzica si de ''urechea muzicala'' a fiecaruia)...trebuie DOAR sa nu fii surd! : ) sau mut.

2! Gusturile NU se discuta!(e un lucru bine de stiut ca oameni au GUSTURI DIFERITE...in materie de orice(muzica nu face exceptii)-totusi sunt de acord cu tine, pana la urma...''nu tot ce zboara se mananca'', miorlaiturile nu sunt muzica si nu toti cantaciosii sunt artisti.

| Mechanix explică (pentru anonim_4396):

Mă rog, părerea mea e că se pot discuta, dar nu se pot impune. Adică poți să zici că ce ascultă cineva, pentru tine e un rahat, dar îl lași în continuare să asculte, nu îi impui să asculte altceva. Sincer, am un respect mai mare pentru unu' care îmi zice "e rahatul meu, pot asculta ce îmi place", decât pentru unu' care vine cu ce am discutat mai sus.

| Wøodenpints a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă gusturile nu se discută, atunci ce se discută? Nu prea ai cum să discuți regula de 3 simplă sau altă chestie exactă și care nu lasă loc de interpretări.
Gusturile ar trebui să fie singura chestie discutabilă și un indicator important în părerea generală despre un om.
Gusturile sunt singura chestie care arată ce ai în cap. Gusturile sunt alegeri strict personale. Îți definești gusturile în fucție de nevoi și standarde.
și atunci când cuiva îi place o chestie cretină și pentru subnutriți cerebral, începi să te gândești cam ce anume l-a determinat pe omul ăla să-i placă o chestie atât de imbecilă. și brusc îți dai seama că sunt 110% șanse să fie un idiot și să nu poți sta 5 minute într-o cameră cu el fără să-ți scoți cureaua de la pantaloni și să-l strangulezi.
De asta gusturile se discută. Pentru că sunt cam singura chestie care definește un om.
Nu poți judeca un om după locul de muncă sau după ce vecini are. Probabil nu a avut de ales.
Dar poți să-l judeci pentru că ascultă alex velea, că asta e o alegere strict personală și nu ceva ce ești obligat să faci din cauza împrejurărilor.

| BlackChocolate1 a răspuns:

Da,de multe ori oamenii cred ca-s mai destepti daca te numesc pe tine "hater"...si cam asta se intampla cand iti expui public parerea.Stii care-i faza? Ei sunt o turma cu aceeasi parere si se simt mai bine daca critica, asta probabil pentru ca le e frica lor sa-si expuna parerea de teama sa nu fie ei cei criticati.Si pana la urma... daca tie nu iti place ceva(si mai sunt oameni in situatia asta) inseamna ca toti ar trebui sa va faceti o trupa care sa fie mai faimoasa doar ca sa va puteti spune parerea si asta doar pentru ca respectiva trupa nu ti-a lasat o impresie buna?!