A cere scuze este o calitate umana, atunci cand gresesti, trebuie sa lasi de la tine si sa-ti ceri scuze...din pacate nu multi au calitati umane.
Hey, normal ca nu. Cred că "respectul de sine" sau orgoliul sunt bariera. Nu mi se pare un gest injositor, desii multi asa il considera.
Depinde de situatie si de persoana daca imi cer sau nu scuze dar eu nu prea gresesc ca nici macar nu prea interactionez. E aiurea ca esti luat de prost cateodata.
Critica nu se refera neaparat la tortura, critica poate sa fie mai mereu constructiva,, sa pui punctul pe j si chiar sa ridici moralul persoanei respective.
Daca ai gresit,sa faci chestia asta arata ca esti om,in rest daca no faci esti un ticalos Chiar daca o greseala urmata de scuzele de rigoare nu ajuta persoana careia i sau adus daune,cel putin nu o ajuta material,dar cred ca ajuta psihic,tu facand acest gest, te va vedea altfel, poate sai treaca de cele mai multe ori, comparativ cu atunci cand no faci, risti sa te tina minte ori sa nu vorbeasca cu tine si alte scenarii de genul asta.
Deci toate astea fac parte din comunicarea dintre noi, iar comunicarea ajuta f mult oamenii sa se inteleaga intre ei.
Nu e o slabiciune cererea scuzelor. E o putere. Trebuie sa fii puternic sa recunosti ca ai gresit si sa-ti ceri scuze. Slabi sunt cei care nu o fac.